Ziua B 2016 - concurs MTB pentru copii

Anul acesta avem planuri mari pentru copii, o să mergem la multe concursuri de mountain biking, iar Riders Club are planificate pentru 2017 cel puțin 12 competiții dedicate amatorilor. Primul concurs la care i-am înscris pe cei mici este ZIUA B, organizat în Cernica, cu trasee pe malurile lacului și prin mijlocul pădurii Cernica-Pantelimon.

Vlăduț și Natalia vor avea de parcurs 19 km, pe un traseu offroad accesibil și ușor de parcurs. De altfel, în această competiție pot fi înscriși copii cu vârsta minimă de cinci ani, iar pentru ei (cei mici) există un tarif unic, pe toată durata înscrierilor, de 45 de lei. Pentru cei mai antrenați există traseul standard, de 38 km.

Anul trecut, atât Vlăduț, cât și Natalia au fost la un loc de podium, anul acesta revenim mai motivați. O schimbare pozitivă față de ediția din 2016 este faptul că traseele sunt complet separate de data asta, cu starturi diferite, astfel încât copiii vor pedala în siguranță, fără să se mai interesecteze cu elitele care se bat pentru podium.

Startul se va da din imediata vecinătate a Extreme Park Cernica. Acolo există parcare, restaurante, tiroliană care traversează lacul Cernica, care e pur și simplu spectaculoasă, zona de relaxare, puncte de alimentare și hidratare, garderobă, vestiar, precum și asistență mecanică pentru biciclete, oferită de AmBike – Ambulanța de Biciclete.

În pachetul competițional, participanții vor găsi: numărul de concurs, cu un cip unic de cronometrare atașat, tricoul evenimentului ZIUA B, un bidon pentru apă și o sticlă cu băutură sportivă oferite de Gatorade, precum și alte produse asigurate de sponsori. La finalul curselor, concurenții vor beneficia de o medalie de Finisher, iar apoi se vor putea relaxa în zona de catering unde vor primi câte o porție gustoasă de mâncare, iar adulții vor savura câte o bere CIUC Natur Radler.

 

By Emilian Nedelcu

Editor Biciclistul.ro | emilian.nedelcu@gmail.com | 0724.479.508 | FACEBOOK | | YOUTUBE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.