Greutate slabit - sub 90

Am spart gheața și, pentru prima oară după mulți ani, am coborât sub greutatea de 90 de kilograme. La începutul anului aveam peste 102 kilograme și mă înarmam cu răbdare pentru o țintă ambițioasă: să ajung la 80 de kilograme pânț la sfârșitul anului.

Greutate slabit - sub 90

Mi-am acordat un an de zile pentru a slăbi 20 de kilograme pentru că am considerat că așa e mai sănătos și că într-un an voi avea timp să mă obișnuiesc cu un alt regim de viață.

Am mai slăbit multe kilograme la viața mea, mai ales când am făcut sport de performanță și aveam nevoie să ajung la o anumită greutate, pentru a putea intra în concurs. Experiența m-a învățat că de fiecare dată când slăbești mult și repede te îngrași la fel de mult, poate chiar și mai mult, și la fel de repede.

Strategia aleasă de mine nu este complicată: slăbesc prin sport. Rețeta e simplă și poate fi aplicată cu succes dacă se respectă câteva condiții elementare. În primul rând, antrenează-te, nu te lăsa pe tânjeală. Eu mi-am propus să alerg în jur de 150 de kilometri pe lună și am reușit să mă țin de cuvânt, indiferent de condițiile meteo, gradul de lene sau starea de sănătate. Am alergat pe ninsoare, zăpadă, viscol, ploaie, grindină, vânt, frig (și -15 grade). Cu alte cuvinte, trebuie să fii al dracului de căpos ca să-ți iasă.

Mi-a ieșit (până acum):

– ianuarie – 187 km
– februarie – 144 km
– martie – 148 km (am fost internat în spital o săptămână, cu Natalia)
– aprilie (până în prezent) – 123 km.

Este pentru prima oară când am mai mulți kilometri alergați decât pedalați! Aproape că-mi vine să cumpăr al domeniu :), pentru că de la începutul anului am pedalat doar 238,4 km.

Ce urmează

Până acum am slăbit relativ rapid, zic eu. Încă mai am grăsime pe mine, dar kilogramele scad din ce în ce mai greu. Simt că trebuie să încep să fiu atent și la mâncare, simt că trebuie să am o strategi și la acest capitol, dar încă nu știu de unde s-o apuc.

Să mă las de mâncat carne? Am văzut că mulți se laudă cu chestia asta și spun că și-au îmbunătățit performanțele sportive mai ales de când au abandonat carnea.

Să mă las de mâncat pâine? Să cobor ștacheta și să nu mai mănânc după ora 17.00? În prezent încerc să nu mănânc după ora 19.00.

Orice sfat e binevenit.

By Emilian Nedelcu

Editor Biciclistul.ro | emilian.nedelcu@gmail.com | 0724.479.508 | FACEBOOK | | YOUTUBE

7 thoughts on “Am spart gheața, după mulți ani: Cum e viața sub 90 de kilograme”
  1. eu in ultima luna am diminuat vizibil cantitatea de fainoase. paine, pateuri, paste etc. diminuat, nu eliminat.

  2. salut.
    vreau sa te felicit si sa ti spun ca ai un coleg de suferinta. de un an sunt si eu la slabit. pana acum am -40kg. dar mai am un drum de 20 kg pana la target.
    nu cred ca ar trebui sa mananci cu 2-3 inainte de somn. deci diferenta dintre 17-20 cred ca e minima.
    eu in ultima luna am diminuat vizibil cantitatea de fainoase. paine, pateuri, paste etc. diminuat, nu eliminat.
    eliminarea carnii cred ca e cea mai proasta optiune. eu nu iau in considerare aceasta optiune. in schimb incerc sa mananc, pe cat posibil, din surse controlate/sigure. de la tara/de la cunostinte etc.

  3. Nu vad rostul pentru care ai renunta la masa de seara. E important ce maninci, cat maninci si cit consumi din caloriile pe care le-ai adus din mancare. Nu are importanta daca masa de seara e la 17 sau la 20, asta nu-ti aduce vreun beneficiu.
    Nu e bine sa mananci inainte de somn, dar mort de foame nu poti sa te odihnesti cum trebuie.

    Painea din comert e in mare parte o mizerie dar poti sa-ti faci singur painea cu ingrediente de calitate (faina integrala, seminte, drojdie, etc). Painea nu e un rau in sine daca o consumi cu moderatie si e paine cu adevarat. (nu coca din faina alba lipsita de elemente nutritive si plina cu tot felul de amelioratori, conservanti, etc)

    Carnea nu e un rau in sine. E adevarat ca animalele nu sunt crescute natural dar vegetalele de la piata poate paria cineva ca sunt crescute precum la bunici? Si aici moderatia e baza iar daca vrei cauta o sursa care vinde carne de la animale ce au fost crescute natural. (mai apoi sau in acelasi timp trebuie sa cauti una si pentru vegetale 🙂 )

  4. Slabitul depinde mult de situatie. Daca ai surplus, slabesti usor, prin accelerarea metabolismului si un minim de activitate fizica. Cand nu mai ai surplus, eforul e mai mare = alimentatia atent controlata (reducere hidrati+grasimi) si mult sport.
    Sfatul meu este ca deocamdata sa mentii ceea ce faci (mese regulate+sport) si vei continua lepadarea surplusului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.