Greutate slabit - sub 90

Am spart gheața și, pentru prima oară după mulți ani, am coborât sub greutatea de 90 de kilograme. La începutul anului aveam peste 102 kilograme și mă înarmam cu răbdare pentru o țintă ambițioasă: să ajung la 80 de kilograme pânț la sfârșitul anului.

Greutate slabit - sub 90

Mi-am acordat un an de zile pentru a slăbi 20 de kilograme pentru că am considerat că așa e mai sănătos și că într-un an voi avea timp să mă obișnuiesc cu un alt regim de viață.

Am mai slăbit multe kilograme la viața mea, mai ales când am făcut sport de performanță și aveam nevoie să ajung la o anumită greutate, pentru a putea intra în concurs. Experiența m-a învățat că de fiecare dată când slăbești mult și repede te îngrași la fel de mult, poate chiar și mai mult, și la fel de repede.

Strategia aleasă de mine nu este complicată: slăbesc prin sport. Rețeta e simplă și poate fi aplicată cu succes dacă se respectă câteva condiții elementare. În primul rând, antrenează-te, nu te lăsa pe tânjeală. Eu mi-am propus să alerg în jur de 150 de kilometri pe lună și am reușit să mă țin de cuvânt, indiferent de condițiile meteo, gradul de lene sau starea de sănătate. Am alergat pe ninsoare, zăpadă, viscol, ploaie, grindină, vânt, frig (și -15 grade). Cu alte cuvinte, trebuie să fii al dracului de căpos ca să-ți iasă.

Mi-a ieșit (până acum):

– ianuarie – 187 km
– februarie – 144 km
– martie – 148 km (am fost internat în spital o săptămână, cu Natalia)
– aprilie (până în prezent) – 123 km.

Este pentru prima oară când am mai mulți kilometri alergați decât pedalați! Aproape că-mi vine să cumpăr al domeniu :), pentru că de la începutul anului am pedalat doar 238,4 km.

Ce urmează

Până acum am slăbit relativ rapid, zic eu. Încă mai am grăsime pe mine, dar kilogramele scad din ce în ce mai greu. Simt că trebuie să încep să fiu atent și la mâncare, simt că trebuie să am o strategi și la acest capitol, dar încă nu știu de unde s-o apuc.

Să mă las de mâncat carne? Am văzut că mulți se laudă cu chestia asta și spun că și-au îmbunătățit performanțele sportive mai ales de când au abandonat carnea.

Să mă las de mâncat pâine? Să cobor ștacheta și să nu mai mănânc după ora 17.00? În prezent încerc să nu mănânc după ora 19.00.

Orice sfat e binevenit.

Comentarii