Andrea Miklos, vicecampioana mondiala 400 m

Avem o veste extraordinară, care se datorează unei sportive de excepţie, tânăra Andrea Miklos, care a câştigat ieri medalia de argint la proba de 400 de metri de la Campionatele Mondiale de Atletism pentru juniori, ce au loc la Tampere, Finlanda.

Compatrioata noastră a fost cronometrată cu 52.7 şi s-a ales şi cu un personal best.  Cel mai bun timp al său pe distanţa de 400 de metri era 52.31.

În finala se calificaseră doar două sportive din Europa, Andrea Miklos (România) și Elisabeta Vandi (Italia), celelalte șase finaliste fiind din Jamaica, India, Australia, Kenya, SUA, Canada.

“Ieri a fost o zi minunată! Am reușit să câștig medalia de argint pentru România! Aș dori să-i mulțumesc în mod special antrenoarei mele Kanizsay Magdolna fiindcă a fost lângă mine în tot acest timp, familiei mele care m-a susținut si m-a încurajat şi, nu în ultimul rând, celor care m-au ajutat să mă recuperez”, a declarat Andrea pe pagina sa de Facebook.

Andrea a declarat că următorul său ţel este să coboare sub 52 de secunde, într-un interviu luat la faţa locului.

Am văzut-o pe Andrea Miklos live, în iarnă, la Campionatele Naţionale din sală, când a câştigat detaşat titlul de campioană naţională.

Să nu uităm că Andrea Miklos a luat medalia de argint la 400 de metri şi la Campionatele Europene U20, rezultat pe care l-a obţinut în iulie 2017, în Italia.

Andrea a mai câştigat până acum două medalii de aur la Festivalul Olimpic al Tineretului European (2015) și CE de cadeți (2016), o medalie de argint cucerită anul trecut la CE de juniori din Italia și medalia de bronz obținută cu ștafeta României de 4×400 metri, la Campionatele Mondiale pentru seniori, în sală, din SUA (2016) (Sursa: Transilvania Reporter).

 

By Emilian Nedelcu

Editor Biciclistul.ro | emilian.nedelcu@gmail.com | 0724.479.508 | FACEBOOK | | YOUTUBE