Vreau să vă recomand un articol pe care l-am citit de curând, în care veţi descoperi informaţii ştiinţifice despre efectele alergării asupra inimii pe termen scurt, dar şi pe termen lung. Ca să vă scutesc de palpitaţii inutile, alergarea este bună pentru inimă şi sănătate, în general, iar efectele ei sunt benefice pe termen lung.

E adevărat, pot surveni schimbări cardiace în cazul sportivilor de anduranţă, schimbări de care aceştia ar trebui să fie conştienţi. În circumstanţe rare şi specifice, care sunt subliniate şi explicate în articol, alergarea poate fi cauza leşinului sau chiar a morţii, dar numai din cauza unor probleme prealabile ale inimii.

Statistica şi evidenţa au demonstrat că alergarea practicată în mod regulat este asociată cu reducerea riscului de accident cardiovascular. Dacă nu ai moştenit genetic sau dacă nu ai dobândit o problemă a inimii, riscul de a muri în timpul alergării este în mod esenţial zero. Prin urmare, nu-i luaţi în seamă pe cei care recomandă reducerea exerciţiilor fizice şi a alergării în rândul adulţilor sau copiilor.

 

 

Comentarii