Andrei Dudu va participa pentru a cincea oară la Xman România, competiție ce va avea loc sâmbătă, 1 iunie, la Oradea.

În România nu există nicio competiție oficială Ironman, dar există Xman, un concurs care a ajuns la a zecea ediție și care reunește la start cei mai în formă triatloniști pe distanță lungă și semilungă din România, dar și din Ungaria.

Foto: arhiva personală Andrei Dudu

Andrei Dudu a fost cel mai bun român la Xman România 2016 și a câștigat competiția în 2017, dar anul acesta nu crede că are șanse la titlu.

”Mi-am propus, ca de obicei, să fac ce pot eu mai bine la ora actuală. Nu-mi dau seama ce pot acum, simt însă că nu sunt în forma pe care am avut-o anul trecut”, a declarat Andrei Dudu pentru Biciclistul.ro.

Andrei Dudu a avut un sezon foarte bun în 2018. A doborât recordul naţional pe distanţa Ironman cu peste opt minute, la Tallinn (Estonia), reuşind să treacă linia de finish în 9:02:45.

Performanța sa a fost cu atât mai valoroasă cu cât i-a adus și calificarea la Ironman World Champhionship 2018, datorită locului 2 la categoria de vârstă 35-39 ani (din 177 de participanţi).

După participarea la Kona, unde a trecut linia de finish în același timp cu Mihai Vigariu, Andrei a spus că va lua o pauză, că va reduce numărul de antrenamente și că în 2019 nu va mai încerca o calificare la Kona.

”Particip la Oradea cu intenția de a nu pierde chiar de tot legătura cu distanța lungă”, spune Andrei.

Andrei Dudu face parte din Seven Sport Club și este antrenat de către Flabio Carmona, cel care a fost antrenor coordonator al lotului național de triatlon al statului Cuba (2003 – 2013).

Comentarii

Dacă tot ai ajuns la sfârșitul articolului, aș vrea să-ți mai rețin atenția două secunde. Biciclistul.ro este un blog independent, susținut din resurse proprii. De aceea, orice contribuție venită din partea cititorilor este binevenită, mă va ajuta să generez conținut original și de calitate. Cum poți ajuta? Cu o mică donație lunară, de 1$, 3$, 5$ sau orice sumă vrei tu. O poți face aici:  https://www.patreon.com/join/biciclistul?. Mulțumesc anticipat!