Andrei Vrabii - locul 1 H3RO by TriChallenge 2019 - HalfFoto: Radu Cristi

Andrei Vrabii (27 ani) a câștigat categoric H3RO by TriChallenge 2019, proba Half, unde a trecut linia de finish după 04:08:08, cu 7min47s avans față de următorul clasat, Andrei Dudu.

Vrabii este din Republica Moldova și recent s-a clasat pe locul 2 la Transfier 2019.

”Am făcut o cursă cu cap”, a declarat Vrabii pentru Biciclistul.ro

”La proba de ciclism am economisit puterile și mi-am păstrat picioarele pentru alergare, unde am și reușit să mă distanțez față de ceilalți concurenți, simțindu-mă perfect”.

Andrei Vrabii - H3RO by TriChallenge 2019 - ciclism
Foto: Radu Cristi

Andrei Vrabii a avut un start mai greoi la H3RO by TriChallenge 2019, ieșind din apă al 13-lea, la 4min41s de George Murar, care a fost cel mai rapid înotător.

”Nu am avut emoții. Știam că voi ieși din apă în urma celor mai puternici concurenți, dar scopul era să pierd cât mai puțin în urma lor, pentru a recupera ușor la celelalte probe”, a spus Andrei Vrabii.

Moldoveanul a recuperat timpul pierdut încă de la proba de ciclism. Ce a comentat despre vântul care a bătut puternic pe toată durat probei și care i-a secat de puteri pe mulți dintre concurenți, chiar și pe cei mai bine pregătiți:

”Cred că vântul i-a afecat pe toți, în mod egal. Și pe mine m-a afectat, dar am avut picioare bune și am făcut cursa așa cum am planificat-o”, a spus Vrabii.

Top 5 H3RO: Andrei Vrabii, Andrei Dudu, Mihai Vigariu, Beres Hunor și Mihai Baractaru. Foto: Radu Cristi

Chiar dacă pare neverosimil, Andrei Vrabii s-a apucat de triatlon acum șapte luni, iar de câteva luni și-a luat un antrenor pentru alergare și înot.

În acest an va mai participa la câteva curse de ciclism și alergare și ia în considerare încă un triatlon pe distanța Half în luna noiembrie. Un amănunt care explică poate și faptul că proba de ciclism este una dintre armele sale principale: face parte din lotul național de ciclism al Republiciii Moldova. Anul acesta a și participat la Turul României.

Andrei Vrabii dorește să devină mai profesionist în 2020, când se va concentra în mod principal pe concursurile de triatlon Half, dar nu exclude și un concurs Full Ironman din calendarul său competițional.

Vrabii este polițist și trăiește din salariul oferit de Brigada de Poliție cu Destinație Specială ”Fulger”.

Te-ar putea interesa și:

By Emilian Nedelcu

Editor Biciclistul.ro | emilian.nedelcu@gmail.com | 0724.479.508 | FACEBOOK | | YOUTUBE