Andreea Calugaru - H3RO by TriChallenge 2019 finish

Andreea Călugăru a devenit campioană națională pe distanța Half, duminică, la H3RO by TriChallenge 2019, unde a trecut linia de finish după 04:57:12.

Andreea Calugaru - finish H3RO by TriChallenge 2019
Foto: Alexandru Popescu

Andreea s-a clasat pe locul 30 la nivel general, din cei 152 de participanți bărbați și femei care au trecut linia de finish și pe locul 1 din 15 participante de la proba Half.

TItlul național a venit după 00:36:53 la înot, 2h22min17s la bicicletă și 1h40min58s la proba de alergare.

Andreea Călugăru după H3RO by TriChallenge 2019 – interviu

Andreea, te așteptai la victorie? Te-am simțit foarte montată înainte de concurs.

Nu poți să ”te aștepți” la o victorie, în sport nimic nu e sigur și nu poți controla ce fac alții. Eram motivată și cât de cât întreagă la start, dar de aici până la victorie mai erau cinci ore de ”orice este posibil”.

Ai emoții din cauza accidentării de la mână?

Duc două accidentări cu mine acum, o tendinită la mână și o mică fisură de os la genunchi. Ambele sunt oarecum pe trecute, însă mi-au impactat decisiv toată perioada de pregătire. Spre exemplu, nu am făcut decât un singur mini antrenament de înot cu mâna dreapta în cele două săptămâni de la Nisa.

La care dintre probe te-ai simțit cel mai bine? Ai mai prins vreodată apă așa de liniștită la Marea Neagră?

AM fost un pic ”pe lângă subiect” la toate cele trei probe. Probabil oboseala de după Nisa și-a spus cuvântul. La bicicletă, de exemplu, în primele ture am avut puls de 175 bpm, deși power-ul nu era nici pe departe acolo unde trebuia. Am decis să merg așa și să aștept mai târziu să pice drobul de sare.

Înotul a fost, într-adevăr, foarte fain. Apa a fost foarte liniștită și limpede, deși pe mine nu m-ar fi deranjat nici valurile de vineri.

Cum a fost la proba de ciclism? Te-a afectat vântul sau ai împins în parametri așteptați?

Dacă ai power meter nu mai contează vântul. Sincer, nici nu îmi amintesc să îl fi simțit. Am tras cât de cât după power în primele ture, până când mi s-a spus de pe margine că am șapte minute avans. Abia atunci mi-am permis să o las un pic mai moale și m-am pus pe mâncat și băut.

Mi s-a părut că erai fresh la alergare. Așa era și în sufletul tău, prospețime?

Mă bucur că din afară se vedea fresh, nu așa era și în interior. Am resimțit oboseala și prețul pulsului ridicat de la bike, începând cu km 7, iar pe la km 15 deja îmi căzuse pianul în cap.

L-am întrebat pe soțul meu câte minute avans mai am, căci mă gândeam foarte serios să mă opresc un minut la punctul de alimentare ca să îmi revin un pic. Din fericire, soțul meu a fost foarte surprins de întrebare, știind că am un avans mare el deja începuse petrecerea fără mine, așa că nu am primit niciun răspuns și, deci, nicio ”derogare” de la ritm.

Pe următoarea tură mi-a spus că stau foarte confortabil pe primul loc, dar deja finishul era aproape, așa că m-am târât cu 5:10 pe mie până la final.

Ai scos sub cinci ore. Credeai în acest timp? Crezi că poate fi îmbunătățit?

Știi și tu că această cursă a fost mai scurtă prin toate colțurile. O distanță corectă ar fi însemnat cel puțin un timp de 5h3min – 5h4min. Acesta este de altfel și timpul pe care mi-l propusesem.

Ți-a trecut prin minte că ești mai bună la Half decât la Full?

Acum ceva timp, Radu, antrenorul meu de alergare, mi-a sugerat că proba de Half mi se potrivește mai bine. Am fost aproape ofensată de idee, dar probabil că este adevărat. Proba de Half se potrivește mai bine cu programul meu de la birou, pregătirea e foarte intensă, dar totuși mai apuici să și dormi și să îți vezi familia. Proba Full îți cere șase luni de non-viață!

Mai urmează ceva în 2019? Care sunt planurile pentru 2020?

MPC este o cursă la care îmi doresc de ani de zile să merg, însă mă simt cam șifonată după două Half-uri în 15 zile, așa că fix în momentul ăsta urcatul unui munte nu mi se pare o idee inspirată. Vedem cum mă voi simți.

2020 este o foaie albă, nescrisă și neplanificată și va rămâne așa o vreme.

În legătură cu Andreea, te-ar putea interesa să mai citești și:

imobiliare.ro - sponsor Biciclistul.ro - interviuri

Interviurile Biciclistul.ro sunt susținute de către Analizeimobiliare.ro, prima platformă de Real Estate Data Intelligence din România, dezvoltată de Imobiliare.ro în colaborare cu statisticieni și evaluatori de top din țară și străinătate.

Peste 200 de clienți corporate au beneficiat sau beneficiază în continuare de expertiza echipei AnalizeImobiliare.roBeneficiul suprem al platformei este accesul la cea mai mare bază de date imobiliară din România, cu informații în peste 9,000 de localități.

AnalizeImobiliare.ro furnizează partenerilor studii periodice ale pieței imobiliare, indici de prețuri, analize de benchmarking și lichiditate.

By Emilian Nedelcu

Editor Biciclistul.ro | emilian.nedelcu@gmail.com | 0724.479.508 | FACEBOOK | | YOUTUBE