În România există foarte mulţi copii care trăiesc în sărăcie lucie şi chiar dacă pare o picătură într-un ocean, noi, cei care vom participa la Băneasa Forest Run avem ocazia să îndreptăm puţin aeastă situaţie.  Este trist că 39% din copiii României trăiesc în condiții de sărăcie; nu au haine și încălțăminte, nu frecventează grădinița sau școala și, uneori, nu au nici ce mânca. 

Este și cazul familiei Bogza, compusă din părinți și șase copii, cu vârste cuprinse între 1 an și 9 ani. Familia locuiește într-o colibă de chirpici ce stă să se dărâme, printre câini maidanezi – condiții nepotrivite pentru creșterea copiilor. Tatăl muncește pe unde apucă, mama stă acasă pentru a avea grijă de copii și a reunțat la tratamentul pentru epilepsie, din lipsă de bani. Cu toate acestea, părinții continuă să își trimită copiii la școală și la grădiniță, recunoscând rolul important pe care îl are educația în viața copiilor și fiind conștienți că aceasta este singura lor șansă de a scăpa de sărăcie.

Ajutor umanitar Baneasa Forest Run

Fundația Hope and Homes for Children va da o mână de ajutor familiei, construind o casă în care aceștia să poată locui în condiții civilizate. Evident că pentru acest lucru este nevoie de bani, acesta fiind și motivul pentru care organizatorii Băneasa Forest Run au decis să pună umărul la strângerea fondurilor.

Fiecare participant la cursă, atunci când se înscrie  pe siteul www.baneasaforestrun.ro, poate să doneze o sumă de bani pentru familia Bogza.

Cei care s-au înscris deja sau vor să doneze, oricum, o pot face direct pe pagina Galantom a evenimentului, http://hhc.galantom.ro/fundraising-pages/view?id=6163. De asemenea, se poate dona și la fața locului, la evenimentul din 4 noiembrie, unde Hope and Homes for Children va avea un spațiu amenajat pentru alergători care îi susțin.  

Peste 500 de alergători sunt deja înscriși pentru ediția din 4 noiembrie a cursei Băneasa Forest Run. Cu două distanțe disponibile, cea de 11 și cea de 21 de kilometri, cursa se află la cea de-a doua ediție și promite alergătorilor o experiență interesantă, cu atât mai mult cu cât este singura cursă din Pădurea Băneasa în care se va alerga pe timp de toamnă târzie, într-un cadru natural unic. 

 

By Emilian Nedelcu

Editor Biciclistul.ro | emilian.nedelcu@gmail.com | 0724.479.508 | FACEBOOK | | YOUTUBE