Top 3 alergatori la Uniqa Bucharest 10k & Family Run 2019

Nu am mai participat la Uniqa Bucharest 10k & Family Run, cu toate că mi-am ridicat kitul de participare (apropos, super tricoul de anul acesta!), dar dacă aș fi făcut-o m-aș fi clasat în prima sută, mai precis pe locul 93.

S-ar fi întâmplat această performanță amatoricească dacă aș fi alergat cu 4min30s/km, nivel la care cred că sunt în acest moment.

La categoria de vârstă m-aș fi clasat pe locul 38, dacă aș fi trecut linia de finish în 45 de minute. E posibil să fi fost chiar mai rapid de atât, mai ales că traseul nu a fost întortocheat deloc.

M-am uitat cu admirație la timpii scoși de primii clasați, jos pălăria, îi felicit pentru efortul și performanța lor.

Pe primul loc a venit Ștefan Gavril, care a trecut linia de finish în 30:15! Nu am mai auzit de acest sportiv până acum, am căutat puțin pe Internet despre el și am găsit un articol din 2016, pe 4run.ro, din care am aflat că a făcut kickboxing înainte de atletism și că a emigrat în Italia la vârsta de 14 ani, împreună cu familia.

Ștefan Gavril este sportiv profesionist, l-am găsit și pe site-ul iaaf.org, de unde am aflat că recordul său personal pe distanța de 10.000 de metri fusese obținut recent, în data de 3 martie, în Franța: 30:18. Prin urmare, și-a făcut record personal la Uniqa Bucharest 10k & Family Run, not bad at all!

Podiumul de la București a fost completat de către Alexandru Corneschi, care i-a suflat în ceafă lui Ștefan Gavril și a trecut linia de finish în 30:17. Îi puteți urmări parcursul pe pagina sa de Strava, chiar aici.

Locul 3 a fost adjudecat de către un sportiv pe care îl admir de mult timp și căruia trebuie să-i iau interviu cât mai repede :), Cristian Luțic, care a închis cursa după 30:57.

Până să apară interviul, i-am pus două, trei întrebări legate de cursă și am aflat că și-a îmbunătățit recordul personal pe 10 km cu peste un minut, față de momentul de referință septembrie 2018.

”Am greșit abordarea, ar fi trebuit să fiu mai aproape de primii doi”, a declarat Cristian Luțic pentru Biciclistul.ro.

”Până la km 7 am fost la 20 de metri de ei, la Alba Iulia, când am întors, aveau fix 4 secunde în fața mea. Dacă mergeam cu ei și mă feream și de vânt mai câștigam niște secunde”.

Cristian Luțic va avea ocazia să-și ai revanșa în data de 21 aprilie, la Bucharest International 10K, concursul de alergare organizat de către Constantina Diță.

”Este obiectivul acestei primăveri pentru mine”, a spus Cristian Luțic.

Puteți consulta rezultatele complete pe pagina endu.net, unde sunt afișate și pe categorii și cu toate criteriile de filtrare posibile.

Comentarii