Nu am mai participat la Uniqa Bucharest 10k & Family Run, cu toate că mi-am ridicat kitul de participare (apropos, super tricoul de anul acesta!), dar dacă aș fi făcut-o m-aș fi clasat în prima sută, mai precis pe locul 93.

S-ar fi întâmplat această performanță amatoricească dacă aș fi alergat cu 4min30s/km, nivel la care cred că sunt în acest moment.

La categoria de vârstă m-aș fi clasat pe locul 38, dacă aș fi trecut linia de finish în 45 de minute. E posibil să fi fost chiar mai rapid de atât, mai ales că traseul nu a fost întortocheat deloc.

M-am uitat cu admirație la timpii scoși de primii clasați, jos pălăria, îi felicit pentru efortul și performanța lor.

Pe primul loc a venit Ștefan Gavril, care a trecut linia de finish în 30:15! Nu am mai auzit de acest sportiv până acum, am căutat puțin pe Internet despre el și am găsit un articol din 2016, pe 4run.ro, din care am aflat că a făcut kickboxing înainte de atletism și că a emigrat în Italia la vârsta de 14 ani, împreună cu familia.

Ștefan Gavril este sportiv profesionist, l-am găsit și pe site-ul iaaf.org, de unde am aflat că recordul său personal pe distanța de 10.000 de metri fusese obținut recent, în data de 3 martie, în Franța: 30:18. Prin urmare, și-a făcut record personal la Uniqa Bucharest 10k & Family Run, not bad at all!

Podiumul de la București a fost completat de către Alexandru Corneschi, care i-a suflat în ceafă lui Ștefan Gavril și a trecut linia de finish în 30:17. Îi puteți urmări parcursul pe pagina sa de Strava, chiar aici.

Locul 3 a fost adjudecat de către un sportiv pe care îl admir de mult timp și căruia trebuie să-i iau interviu cât mai repede :), Cristian Luțic, care a închis cursa după 30:57.

Până să apară interviul, i-am pus două, trei întrebări legate de cursă și am aflat că și-a îmbunătățit recordul personal pe 10 km cu peste un minut, față de momentul de referință septembrie 2018.

”Am greșit abordarea, ar fi trebuit să fiu mai aproape de primii doi”, a declarat Cristian Luțic pentru Biciclistul.ro.

”Până la km 7 am fost la 20 de metri de ei, la Alba Iulia, când am întors, aveau fix 4 secunde în fața mea. Dacă mergeam cu ei și mă feream și de vânt mai câștigam niște secunde”.

Cristian Luțic va avea ocazia să-și ai revanșa în data de 21 aprilie, la Bucharest International 10K, concursul de alergare organizat de către Constantina Diță.

”Este obiectivul acestei primăveri pentru mine”, a spus Cristian Luțic.

Puteți consulta rezultatele complete pe pagina endu.net, unde sunt afișate și pe categorii și cu toate criteriile de filtrare posibile.

Comentarii

Dacă tot ai ajuns la sfârșitul articolului, aș vrea să-ți mai rețin atenția două secunde. Biciclistul.ro este un blog independent, susținut din resurse proprii. De aceea, orice contribuție venită din partea cititorilor este binevenită, mă va ajuta să generez conținut original și de calitate. Cum poți ajuta? Cu o mică donație lunară, de 1$, 3$, 5$ sau orice sumă vrei tu. O poți face aici:  https://www.patreon.com/join/biciclistul?. Mulțumesc anticipat!