România a făcut o figură extrem de frumoasă la Campionatul European de Triatlon pentru Tineret, care a avut loc sâmbăta trecută, 17 septembrie 2022, la în cadrul Europe Triathlon Youth Championships Festival La Baule.

Cel mai bun rezultat l-a obținut Popa Carol, clasat pe locul 4, la doar patru secunde de titul european. Ce înseamnă asta? În afară de faptul că este un rezultat incredibil, cu care triatlonul românesc nu s-a mai confruntat până acum, la niciun nivel, înseamnă speranță! Pe măsură ce Carol Popa va acumula experiență și va participa la concursuri de triatlon el va reduce această diferență. Nivelul său sportiv din acest moment este unul de rang european!

M-am uitat pe rezultatele din finala A, adică cea care a decis campionul (există și o finală B), iar Carol Popa a avut cel mai bun timp la bicicletă dintre primele patru locuri. La înot a fost acolo, cu ei, iar la alergare la fel (a avut al treilea cel mai bun timp).

Încă un aspect: vorbim de finală europeană, adică o competiție s-au întreut cei mai buni triatloniști din Europa. Au fost 31 de sportivi în această finală, iar Carol Popa a a fost la patru secunde de locul 1 și la trei secunde de podium. Nu are cum să fie o întâmplare, este un rezultat fantastic, care ne dă spernațe și care cred că îl va ambiționa foarte tare.

Totul Lotul României a avut rezultate bune care merită enunțate:

  • Popa Carol, CSM Constanta, locul 4 în finala A, antrenor Cristian Doicescu
  • Chis Ariana, CS Politehnica Cluj, locul 8 în finala B, antrenor Iosif Crișan
  • Amalia Singuran, ACS Trident, locul 21 în finala B, antrenor Gabi Constantinescu
  • Rusu Darius Horea, CS Politehnica Cluj, locul 11 în finala B, antrenor Iosif Crișan

Imediat după finish, Iosif Crișan, antrenorul federal FR Triatlon, a fost asaltat de croați, sârbi și turci, care l-au întrebat: „Ce ați făcut? Acum trei ani noi eram mult peste voi, iar acum sunteți mult în fața noastră!”

”Acesta este doar începutul, cel mai important lucru este faptul că lucrăm și funcționăm ca o echipă și nu în ultimul rând că am schimbat mentalitatea și anume acum avem una de câștigător, acum credem că se poate și că nu există limite!”, a declarat imediat după concurs Vlad Stoica, președintele Federației Române de Triatlon.

Mă bucur foarte tare pentru acești copii, sper să-i țină entuziasmul și setea de rezultate, talent au cu carul!

By Emilian Nedelcu

Editor Biciclistul.ro | emilian.nedelcu@gmail.com | 0724.479.508 | FACEBOOK | | YOUTUBE