Bikers Urban Squad - Giant mountain bike

Bikers Urban Squad - Giant mountain bike

Bikers Urban Squad este noua echipă de ciclism mountain bike înființată de Giant România, a declarat pentru Biciclistul.ro o persoană apropiată subiectului.

“Există discuții avansate cu câțiva sponsori, iar echipa o să fie formată din șase, șapte sportivi”, a spus sursa citată.

Toți cicliștii vor avea biciclete Giant cu cadru din carbon. Echipa va fi formată din tineri cu potențial și încă nu a fost stabilită exact.

“Pentru o echipă mare, de talia Dinamo, îți trebuie un buget de cel puțin 100.000 de euro pe an”, a declarat sursa. Ce intră aici? Păi, 6-7 oameni care să facă și sosea, și MTB, cu antrenor, mecanic, manager, toți cu salarii decente, care să participe la toate competițiile mari din România și câteva internaționale, cu cantonamente, susținere energetică etc.

Dacă mă întrebi pe mine, 100.000 de euro nu e tocmai mult. Dar, ca să dai banii ăștia trebuie să ai o cifră de afaceri de minim cinci milioane de euro, ori primele cinci mărci din România de-abia dacă ajung la suma asta.

Bugetul mediu de care dispune o echipă de ciclism din România este de aproximativ 40.000 de euro, spune  sursa citată. Tot de la ea am aflat că în România nu există mai mult de 10 cicliști de mountain bike care să aibă un salariu lunar. Cei care îl au, nu iau mai mult de 1.000 de lei pe lună.

Aștept cu interes lansarea echipei de ciclism Giant.

Comentarii

PUBLICITATE:driedfruits.ro/