Clubul Sportiv BikeXpert va organiza în data de 6 septembrie 2014 un nou concurs de mountain bike, numit BikeXpert Alpine Challenge.

Startul şi finish-ul vor avea loc în oraşul Pucioasa, judeţul Dâmboviţa.

Muntii Leaota

Vor exista două tipuri de trasee. Tura lungă, unde vor putea participa atât amatorii, cât şi concurenţii de la elite, va avea 75 km, cu o diferenţă de nivel de aproximativf 2.700 de metri. Tura scurtă, care va fi doar pentru amatori, va avea o lungime de 35 de km şi va avea o diferenţă de nivel de 1.000 de metri.

Tura lungă parcurge culmi de deal din bazinul hidrografic al râului Ialomiţa şi urcă în munţii Leaota, până pe vârful Romanescu, unde atinge punctul culminant, la 1.700 de metri, şi coboară iar spre dealurile din Subcarpaţii de Curbură, a declarat pentru Biciclistul.ro Cătălin Sprânceană, reprezentantul BikeXpert.

Tura scurtă se suprapune doar peste dealurile subcarpatice din împrejurimile oraşelor Pucioasa şi Fieni. Această tură va avea un traseu comun cu tura lungă pe anumite sectoare.

BikeXpert Alpine Challenge va avea urcări abrupte, single track-uri tehnice cu rădăcini şi pietre, coborâri lungi şi de dificultate medie.

Clubul Sportiv BikeXpert mai organizează şi cele două ediţii ale concursului Rocket Bike Fest.

By Emilian Nedelcu

Editor Biciclistul.ro | emilian.nedelcu@gmail.com | 0724.479.508 | FACEBOOK | | YOUTUBE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.