Maratonul Vinului 2013 - Emilian Nedelcu - urcare

Maratonul Vinului, unul dintre concursurile de mountain bike care-mi sunt foarte dragi, va avea loc în data de 8 iunie. Pică într-o zi de duminică.

Anul trecut am făcut traseul scurt (35 km), după ce în 2012 făcusem traseul lung (55 km), care mi s-a părut epuizant, pentru că am concurat în cea mai călduroasă zi a anului.

Maratonul Vinului va avea anul acesta două trasee diferite, similare cu cele din 2013:

  • un traseu de 18-20 km şi o diferenţă de nivel de aproximativ 400 de metri, care se parcurge o dată, de două ori sau de trei ori, în funcție de nivelul ciclistului
  • un eveniment pentru familii de aproximartiv 10 km pentru familiile şi prietenii celor care participă la celelalte curse

Pentru cei are nu cunosc Maratonul Vinului, pregătiţi-vă, dacă vă înscrieţi, să urcaţi, să urcaţi şi iar să urcaţi. Vă veţi scuipa plămânii (dacă nu sunteţi antrenaţi), dar veţi avea parte şi de nişte coborâri vijelioase, unde vi se vor bloca mâinile pe frâne.

La Maratonul Vinului există nişte peisaje extraordinare, pe are nu prea ai timp să le admiri decât dacă eşti într-o mare formă. Altfel, vei ţine privirea în pământ, vei strânge din dinţi şi te vei ruga să se termine naibii odată urcuşul.

Voi reveni cu amănunte despre concurs, înscriere şi altele, pe măsură ce organizatorii mi le vor comunica. Biciclistul.ro este partener media la Maratonul Vinului.

Comentarii