Lance Armstrong criticat de Bradley Wiggins

Lance Armstrong criticat de Bradley Wiggins

Recunosc, zilele astea mă macină un singur subiect: Lance Armstrong. Am început să descopăr ce fel de om a fost americanul până acum și cu fiecare zi ceața devine tot mai subțire.

Mi-am cumpărat o carte (despre care voi mai scrie) de David Walsh, un jurnalist irlandez care scrie pentru Sunday Times de mult timp.  David Walsh este printre primii jurnaliști care s-au îndoit de integritatea lui Lance Armstrong și care l-a expus pe acesta în mod public. Și-a atras asupră-i mânia americanului, care l-a numit micul troll și care a și dat ziarul în judecată. Lance Armstrong a primit de la publicație despăgubiri în valoare de 1,5 milioane de dolari.

Revin la subiectul anunțat prin titlu. Rutierul britanic Bradley Wiggins, câștigător al Turului Franței în 2012, a declarat că nu îl compătimește deloc pe Lance Armstrong și că americanul merită ceea ce i se întâmplă acum.

Wiggins a spus că a urmărit împreună cu fiul său în vârstă de șapte ani interviul acordat de Armstrong realizatoarei Oprah Winfrey, deși inițial nu a vrut, deoarece americanul a fost idolul său.

“O parte din mine nu dorea să vadă interviul, fanul din mine refuza acea percepție despre el. Însă a trebuit să îl văd, l-am urmărit alături de fiul meu – acele întrebări de la început, răspunsurile “da” și “nu”, felul în care a cedat după toți acei ani de minciună atât de convingătoare – am simþit multă furie și tristețe. A fost dificil de văzut. Soția mea nu a putut să îl vadă, a ieșit din cameră. A fost extrem de trist în unele aspecte pentru acest sport, dar apoi am simțit furie… lucrurile la care majoritatea oamenilor se gândeau când vedeau interviul. M-am gândit: ‘Meriți tot ce ți se întâmplă’ și nu l-am compătimit deloc pentru lacrimile vărsate”, a precizat sportivul britanic.

El a menționat că l-a supărat cel mai mult ceea ce a spus Lance Armstrong despre 2009 și 2010, și anume că nu s-a dopat.

“M-a supărat cel mai mult ce a spus despre 2009/10. M-am gândit: ‘Mincinos nenorocit’. Încă îmi amintesc cum era când concuram alături de el. Nu mai cred nimic din ce spune”.

Americanul Lance Armstrong a recunoscut pentru prima oară în public, într-un interviu acordat realizatoarei TV Oprah Winfrey, că a luat produse dopante în timpul carierei sale cicliste, după mai mult de zece ani în care a negat acest lucru.

El a răspuns “da” atunci când realizatoarea TV Oprah Winfrey l-a întrebat dacă s-a dopat în timpul celor șapte victorii la Turul Franþei (1999-2005), într-un prim interviu acordat după ce a fost radiat pe viață din ciclism.

Uniunea Ciclistă Internaþională a anunțat, în luna octombrie, că i-a retras lui Lance Armstrong cele șapte titluri din Turul Franței, după un raport al Agenþiei Antidoping Americane (USADA) în care rutierul texan era acuzat de dopaj sistematic.

USADA a întocmit un dosar cu peste 1.000 de pagini în cazul Lance Armstrong, care conține probe evidente și mărturiile unor foști coechipieri ai rutierului, ce dovedesc că americanul crease un sistem complex de dopaj, la echipa la care era lider, US Postal. Fostul sportiv este acuzat că a utilizat substanțe interzise, printre care EPO și steroizi, precum și transfuzii sanguine, de-a lungul carierei sale. Potrivit mărturiilor culese de USADA, mai mulți coechipieri ai lui Armstrong s-au dopat în același timp cu liderul echipei.

Sursa: Mediafax

Comentarii

PUBLICITATE:Cumpără de pe eMAG.ro și Biciclistul.ro primește un comision.