Weekendul acesta au avut loc campionatele naţionale de ciclism şosea, organizate la Miercurea Ciuc. Sâmbătă a fost proba de contratimp, iar duminică cea de fond.

Rutierul de origine moldoveană Serghei Țvetcov (Androni Giocattoli-Sidermec) a devenit campion național al României atât la contratimp, cât și la fond.

La contratimp, Țvetcov s-a impus cu timpul de 36’31” pe 28,4 km, fiind urmat de Daniel Crista (ACS Bikexpert), 37’59” şi Andrei Nechita (Tușnad Cycling Team), 38’12” (rezultate complete)

La fete a câștigat Ana-Maria Covrig (Team BePink Laclassica), cu timpul de 42’44” pe 28,4 km (medie orară 39,8 km). Pe locul secund s-a clasat Lavinia Rolea (Auber), în 45’11”, iar a treia a fost Irina Dumitru (ACS Bikexpert), 47’40”.

În cursa de fond, unde a existat o medie orară de 46,6 km/h, la o lungime de 153,45 km, victoria a revenit tot lui Tvetcov, în 3h55’19”, care i-a devansat pe Marius Petrache (ACS Bikexpert), 3h55’29”, și pe Andrei Nechita, 3h56’50” (rezultate complete).

La feminin, Ana-Maria Covrig s-a impus în 2h29’52” pe 81,56 km (medie orară 32,6 km), urmată de Lavinia Rolea (Auber 93) şi de Irina Dumitru (ACS Bikexpert).

Câţi ciclişti profesionişti are România?

Am rămas consternat când am văzut câţi ciclişti au participat la aceste campionate naţionale. Ştiţi câţi? Încap cu toţii, cadeţi, juniori, under 23 şi elite, DECI CU TOŢII, cu indulgenţă, pe două pagini.

Zilele trecute, Alex Ciocan a anunţat “Girls Night Out” (11 iulie), un concurs de ciclism dedicat în exclusivitate doamnelor, mai precis ciclistelor amatoare. Şi mi-a atras atenţia restricţia de bază a acestui concurs: “NU sunt admise sportive profesioniste. Cine nu este sigură de statutul ei ne poate intreba…:)”. L-am întrebat pe Alex cine sunt ciclistele profesioniste, să le ştiu şi eu. Am primit răspunsul uitându-mă pe rezultatele de care vorbeam mai sus.

Şapte cicliste au participat la campionatele naţionale de ciclism şi le trec în ordinea clasării: Ana Maria Covrig, Lavinia Rolea, Irina Dumitru, Marke Tache, Csilla Ruff, Ana-Maria Estera Coteaţă şi Karina Bonta. Deci ele nu au voie să se înscrie la Girls Night Out, lol!

La băieţi avem aşa: Serghei Tvetcov, Marius Petrache, Andrei Nechita, Szabolcs Sebestyen, Daniel Crista, Lars Pria, Eduard Grosu, Eduard Novak şi Attila Madaras. Şi să se noteze că Eduard Novak ar trebui să participe la paralimpici.

Se mai miră cineva că Federaţia Română de Ciclism nu mai organizează Turul Ciclist al României?

By Emilian Nedelcu

Editor Biciclistul.ro | emilian.nedelcu@gmail.com | 0724.479.508 | FACEBOOK | | YOUTUBE

3 thoughts on “Campionatele Naţionale de Ciclism – câştigătorii”
  1. Corect, scuze, greseala mea:)
    am crezut ca baietii s-au dus la cealalta competitie, nici eu n am inteles foarte bine care-i care:)

  2. Cătălin, eu am luat informaţii comunicate de partea oficială. Ştiu că mai există o federaţie de ciclism, care nu este recunoscută în mod oficial. Încerc şi eu să mă lămuresc ce şi cum.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.