Andrei Rosu alergare

În urmă cu patru ani învăţa să înoate şi să meargă cu bicicleta. Un an mai târziu, termina un concurs Half Ironman, apoi un Ironman. Şi a urmat Dublu Ironman, Triplu Ironman şi, incredibil, Cvintuplu Ironman.

“Limitele, atât cele fizice şi cât cele psihice, sunt acolo unde le stabilim”, spune Andrei Roşu, care tocmai a devenit primul român care a traversat înot Canalul Mânecii!

Iar acum Andrei Roşu este pe cale de a termina cel mai dificil ultratriatlon din lume.

A alergat 140 km, din faţa Arcului de Triumf din Londra până la litoralul britanic, în 18 ore şi 12 minute. A traversat înot Canalul Mânecii (primul român care face asta), într-o apă care avea în jur de 13 grade Celsius. A înotat nu ma puţin de 60 km, în condiţiile în care traseul ideal ar fi fost 30 km, dar curenţii puternici l-au abătut mult.

“Vă mulţumesc din suflet pentru urări şi pentru sprijin! Pe parcursul probei de înot, echipa de suport îmi citea mesajele primite = reenergizare instant. Au contat ENORM încurajările voastre, într-o cursă în care am vomat de 42 de ori (organizatorii au ţinut evidenţa şi mi-au spus ulterior că la 50 m-ar fi obligat să mă retrag, braţul stâng nu a mai fost funcţional după km 40, am trecut prin două “lanuri” de meduze-gigant roz şi violet, apa a avut 13 grade în UK şi 14 în Franţa, iar curenţii ne-au “ajutat” să parcurgem ultimii 4 km în…8 ore! Pentru a străpunge un curent mai slab, a trebuit să sprintez 2 km”, a scris Andrei Roşu pe contul său de Facebook.

Şi ultimul hop: va pedala 300 km până la Arcul de Triumf din Paris.

Dacă v-am stârnit curiozitatea, vă invit să citiţi pe blogul lui Andrei Roşu detalii despre cursa Arch 2 Arc. Nu în ultimul rând, trebuie să amintesc faptul că Andrei scrie acum istorie şi pentru a susţine o cauză umanitară, pentru Hospice Casa Speranţei, care oferă îngrijire paliativă gratuită la domiciliul pacienţilor (copii şi adulţi) cu boli incurabile. A strâns până acum din donaţii aproape 25.000 de lei. Poţi dona şi tu aici.

 

By Emilian Nedelcu

Editor Biciclistul.ro | emilian.nedelcu@gmail.com | 0724.479.508 | FACEBOOK | | YOUTUBE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.