Absa Cape Epic - cine sunt favoritii in 2017

Cape Epic, unul dintre cele mai mari concursuri de mountain biking din lume care se desfășoară pe etape și care urma să aibă loc în perioada 15-22 martie 2020 în Africa de Sud, a fost anulat cu două zile înainte de startul competiției.

Absa Cape Epic - cine sunt favoritii in 2017

Cape Epic este un eveniment sportiv atât de complex, încât este nevoie ca organizatorii să înceapă pregătirile logistice cu 18 luni înainte de startul primei etape.

Ediția din acest an, a șaptesprezecea, ar fi însemnat 647 de kilometri și 15 550 de metri de ascensiune verticală.

România urma să fie reprezentată anul acesta de către o echipă formată din Lucian Logigan și Tudor Oprea, care au aflat vestea anulării chiar de la fața locului.

În momentul în care organizatorii au emis comunicatul prin care au anunțat anularea evenientului, adică vineri, 13 martie, în Africa de Sud fuseseră raportate deja 24 de cazuri de coronavirus.

Faptul că sute de competitori veniți din regiuni ale Europei afectate în mod masiv de coronavirus urmau să fie adunați la un loc – la Cape Epic se doarme într-o tabără de corturi – era prea mult pentru autoritățile din Africa de Sud.

Mi se pare însă de neînțeles de ce au așteptat până în ultima clipă să facă anunțul, cea concurenții fiind deja sosiți la locul de start.

”Out of concern for the health and safety of our riders and other stakeholders, following recent advice received from the Western Cape Government, we have no choice but to cancel the 2020 Absa Cape Epic due to the COVID-19 (Coronavirus) pandemic”. – eu cred că autoritățile locale au interzis evenimentul, pur și simplu, iar organizatorii ar fi mers până în pânzele albe.

Comentarii

Articolul precedentWorld Class nu ia în calcul închiderea sălilor de sport
Articolul următorITU anulează toate activitățile și cursele până la sfârșitul lunii aprilie
Editor Biciclistul.ro | emilian.nedelcu@gmail.com | 0724.479.508 | FACEBOOK | | YOUTUBE