Cea de a doua ediție a Carpathian MTB Epic, competiție multi-etapă de ciclism montan, acreditată UCI, se anunță a fi extrem de intensă și cu o concurență  de top. Nume mari de pe scena intenațională a ciclismului și-au anunțat deja prezența la start.

Pe 16 august 2018 vor intra în cursa 4-day EPIC: Ariane Lüthi, care a cucerit podiumurile la unele dintre cele mai grele concursuri de mountain bike internaționale, precum Absa Cape Epic la care a fost de 5 ori campioană; Frans Claes, numărul 1 în clasamentul UCI World Series Marathon; dar și atletul olimpic Vitor Gamito, câștigătorul Turului MTB al Portugaliei.

Născută în Elveția, Ariane Lüthi, în vârstă de 34 de ani, este apreciată printre adversarii săi pentru abilitatea deosebită și curajul de care dă dovadă în cursele de maraton. Ea este multiplă câștigătoare a unora dintre cele mai dure curse de MTB pe etape din lume, incluzând Absa Cape Epic, Cape Pioneer Trek și Swiss Epic.

Carpathian MTB Epic 2018 - Ariane Lüthi

Cu un background sportiv de înotătoare la nivel național și antrenor de înot, Ariane s-a lăsat cuprinsă de pasiunea pentru ciclism în 2009, când a participat la prima ei cursă MTB, la Roc d’ Azur. În scurt timp, ea și-a făcut un renume și în 2011 a decis să se mute în Africa de Sud și să concureze în calitate de ciclist MTB profesionist. Acum, Ariane deține multe titluri impresionante: este de 5 ori câștigătoare la categorie la Absa Cape Epic – mixt în 2012 și 2013 și de 3 ori câștigătoare la Women Elite în perioada 2014-2016; de 2 ori campioană XCM a Elveției în 2013 și 2016; recent, ea a câștigat o medalie de bronz la Campionatele Europene de XCM 2018.

„Îmi place să colecționez amintiri, nu lucruri! Motivul personal pentru care am decis să intru în această cursă a fost oportunitatea de a explora o țară în care nu am mai fost vreodată. De abia aștept să trăiesc această aventură… să descopăr în realitate acești munți magici Carpați, care arată absolut senzațional în pozele pe care le-am văzut”, a declarat Ariane Lüthi.

Ciclistul belgian Frans Claes este câștigător absolut al World Series Marathon 2017. Ciclistul de 34 de ani deține locul 1 în clasamentul World Series Marathon, fiind de asemenea campion național la XCM în țara sa de origine, Belgia.

„Aștept cu nerăbdare să concurez la Carpathian MTB Epic și să explorez frumusețea regiunii! Când oamenii mi-au povestit despre traseu și despre cursă am devenit curios în legătura cu experiența de a mege cu bicicleta în munții României. Apoi, am văzut filmul cursei și am fost imediat convins să adaug această competiție epică calendarului meu sportiv!”, a spus Frans Claes.

Un alt sportiv de top care va lua parte la concursul multi-etapă din Carpați este atletul olimpic Vitor Gamito, cu un istoric bogat și numeroase titluri în palmares, atât în competițiile cicliste de șosea sau de mountain bike. În vârstă de 48 de ani, portughezul Vitor Gamito a obținut titlul de campion în ultimii doi ani ai Turului MTB al Portugaliei și al Algarve Bike Challenge, e câștigător al Alpen Tour Trophy la categoria Master, iar în 2015 a ieșit pe locul al patrulea la Absa Cape Epic, la categoria Master. Totodată, în 2000 a câștigat Turul Portugaliei la șosea și a participat la Olimpiada de la Sydney.

Ciclismul se caracterizează printr-o mare solicitare fizică și un consum caloric foarte ridicat. Rezistența – capacitatea maximă de consum de oxigen – și recuperarea sunt factori-cheie pentru a asigura performanța sportivă a atletului”, a spus Vitor Gamito.

Carpathian MTB Epic este primul eveniment de mountain bike multi-etapă din România înscris în calendarul internațional UCI, la categoria S2, și va fi organizat  în perioada 16-19 August 2018, la Cheile Grădiștei – Fundata, un complex de nivel Olimpic din județul Brașov.

Carpathian MTB Epic 2018 este deschis tuturor iubitorilor de MTB din țară și de peste hotare, atât profesioniști cât și amatori, oferind 2 variante de concurs:

  • 4-day EPIC include un Prolog și 3 etape zilnice de competiție. Prologul, care va avea loc joi, 16 august a.c., este o cursă în format XCO (Cross-country Olympic), pe un traseu de tip buclă de 4 kilometri. Cele 3 etape, organizate în perioada 17 – 19 august 2018, sunt în format XCM (Cross-country Marathon) și se desfășoară pe câte un traseu distinct de concurs, pe o distanță de 60 km fiecare, având plecarea și sosirea la Cheile Grădiștei – Resort Fundata.
  • 1-day Challenge are loc pe 19 august a.c. și, ca noutate față de prima ediție, propune un traseu mai scurt, de numai 40 km, special realizat pentru a oferi riderilor amatori, care nu au atins încă un nivel de pregătire necesar pentru cursa 4-day EPIC, ocazia unei experiențe MTB autentice în cadrul unui concurs internațional de top.

Premiile oferite de organizatori la Carpathian MTB Epic 2018 vor depăși ca valoare totală suma de 30.000 euro. Premiile în bani se vor aloca conform unei grile de premiere comparabilă cu cea utilizată în etapele de Cupă Mondială.

Înscrierile sunt deschise online pe pagina oficială: www.carpathianmtb.ro/ro, ultima zi disponibilă pentru înscrierea în acest concurs fiind 5 august 2018. Toate detaliile despre Experiența oferită de acest eveniment, servicii și beneficii le regăsiți prin click aici.

Comentarii

Articolul precedentDetaliul pe care magazinele de biciclete se cam feresc să-l menţioneze în oferta lor
Articolul următorPrimul la XMan Oradea, Mihai Vigariu devine campion național la triatlon pe distanță lungă
Editor Biciclistul.ro | emilian@biciclistul.ro | 0724.479.508 | FACEBOOK | | YOUTUBE