Carpathian MTB Epic 2017, etapa 2 - castigator Tomas Visnovsky

Dacă în prima etapă de la CARPATHIAN MTB EPIC am avut un român pe podium, la categoria Elite, în a doua etapă  sportivii din Slovacia și Ucraina și-au etalat rezistența și rapiditatea reușind să se detașeze ușor de restul participanților.

Tomas Visnovský, câștigătorul primei etape, și compatriotul său Matej Ulik au finalizat cursa împreună, ocupând primele locuri în clasament cu un timp de 3 ore și 19 minute, respectiv de 3 ore și 20 minute. Dacă în prima zi în care s-au luptat cu ceața, strategia celor doi a fost să se alieze pentru a-și asigura victoria, iar pe traseu s-au așteptat unul pe celălalt. Cei doi s-au plasat la o distanță confortabilă de al treilea clasat, Márton Blazsó, din Ungaria, care a terminat cursa în 3 ore și 28 minute. În urma lor au sosit și cicliștii noștri: Alexandru-George Stancu, Arpad Kelemen, Ede Molnar și Ion Valentin Roșoagă.

Cursa s-a desfășurat pe o distanță de 59 de kilometri cu o diferență de altitudine de 1.950 de metri. Traseul a traversat munții Piatra Craiului, iar prima coborâre tehnică a venit după 17 kilometri. Apoi, riderii au intrat pe o porțiune de drum care face legătura între Măgura și Prăpăstiile Zărneștilor. După aceasta, au trebuit să facă față unei urcări pe o pantă de aproape 10 kilometri, cea mai lungă bucată de ascensiune de pe traseu.

Start Carpathian MTB Epic, etapa a II-a. Foto: Janos Cherestes.

Podiumul fetelor, de la Elite, a fost dominat tot de slovaci. În schimb, locurile s-au inversat. Krystyna Konvisarova din Ucraina a sosit prima, într-un timp de 4 ore și 18 minute, iar Janka Keseg Števková s-a clasat pe treapta a doua, cu o durată a cursei de 4 ore și 19. Ea a fost urmată de compatrioata sa Andrea Juhásová, care a terminat după 4 ore și 28 de minute.

Ucraineanca Krystyna Konvisarova a venit la acest eveniment după o altă competiție grea, Playtika Epic Israel, unde a terminat pe locul patru. Ea a câștigat doi ani la rând titlul de campioană la UCI MTB Marathon Series.

Carpathian MTB Epic - Krystyna Konvisarova, locul 1 etapa 2 -
Krystyna Konvisarova, câştigătoarea celei de-a doua etape. Foto: Janos Cherestes

Cicliștii români au făcut față destul de bine provocărilor zilei de sâmbătă, chiar dacă nu sunt în top 3.

“Pentru mine azi a fost mult mai bine. Nu a fost o rută cu urcare la mare altitudine ceea ce m-a avantajat. În a doua jumătate am reușit să recuperez câteva poziții. Nu stiu dacă mai pot să recuperez ceva în clasamentul general, dar am să lupt pentru o urcare pe podium. Am avut o formă bună. Am reușit să îmi regăsesc ritmul în a doua parte a cursei”, a declarat Alex Stancu, vicecampion la XCO, în acest an, la Campionatul Național al României.

Ocupantul locului doi în prima etapă, Arpad Kelemen a acuzat dureri de spate care i-au diminuat performanța în a doua zi de concurs.

“Pentru mine a fost mai greu azi, traseul a fost mai ușor însă ieri am tras mai tare și azi sunt obosit și am dureri de spate. Forță am avut dar dacă ai dureri… e greu! Ieri am tot reparat bicicleta, dar astăzi voi dormi, mă voi odihni”, a mărturisit acesta.

Alexandru Stancu - Carpathian MTB Epic 2017
Alexandru Stancu. Foto Janos Cherestes

Astăzi va avea loc cea de-a treia etapă,  cu o lungime de 45 km. Totodată, se va da startul și în cursa de o zi dedicată celor care vor să guste din această aventură epică, respectiv 1-day Challenge, ce va avea loc pe același traseu ca cel al 4-day EPIC. Cicliștii se vor bucura de priveliști impresionante, poteci provocatoare, cu multiple urcări și coborâri, ce le vor oferi o experiență adevărată de ciclism montan. Vor avea parte de o ascensiune printr-un domeniu stâncos, cu drumuri denivelate, până la vârful Bucșa, situat la 1,845 metri altitudine, care separă munții Bucegi de masivul Leaota.

Pe durata curselor, riderii sunt monitorizați în permanență, fiecare participant la cursa 4-day Epic având un tracker, astfel că atât organizatorii, dar și invitații pot vedea în orice moment unde se află aceștia. Spectatorii și susțintării deopotrivă pot urmări și duminică Live acțiunea din cele două curse pe Youtube și pagina Facebook Riders Club. În plus, în fiecare seară, pe durata celor 3 zile de concurs, 22-24 septembrie, au fost programate emisiuni în direct cu rezumatul etapelor CARPATHIAN MTB EPIC, susținute de Alex Ciocan și Cătălin Sprînceană. Acestea sunt difuzate pe Pro X – Sport.ro, Telekom Sport și TVR HD, iar programul transmisiunilor TV și Live poate fi găsit pe pagina oficială a evenimentului www.carpathianmtb.ro/ro – click aici.

La încheierea celor 4 zile de concurs și 157 km parcurși, cel mai rapid rider va primi 2.050 euro și diferite produse oferite de sponsori, valoarea totală a premiilor în cadrul CARPATHIAN MTB EPIC fiind de 30.000 euro. Rezultatele Etapei 1 și 2 pot fi consultate pe pagina oficială a evenimentului, click aici.

By Emilian Nedelcu

Editor Biciclistul.ro | emilian.nedelcu@gmail.com | 0724.479.508 | FACEBOOK | | YOUTUBE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.