Maratonul Vinului a avut de toate, dar coborârile mi-au plăcut cel mai mult. Viteza  şi adrenalina generate erau fantastice.

Din fericire, n-am luat cazaturi pe  coborâriri, dar alţii n-au avut norocul meu.

cazaturi, maratonul vinului

Spre exemplu, George  Oprea a căzut la Maratonul Vinului de două ori şi s-a lovit destul de serios.

După prima urcare, care a fost de ~8km, la un moment dat a venit şi coborârea şi la ~40 km /h am  frânat în ideea de a mai domoli viteza. Fie din cauza presiunii în cauciucuri, fie din cauza pipei prea scurte (am pus de 6 cm, în locul celei de 12 cm pe cadru de 20), mi s-a întors ghidonul şi am zburat peste ghidon.

Norocul meu a fost că nu m-am dus în faţă, ci în dreapta. Drumul era pietruit şi ăla eram dacă aş fi căzut acolo”, scrie George pe Facebook.

“Am căzut destul de rău pentru că nu mai  puteam să respir. Am căzut pe partea dreaptă, coaste, umăr şi picior varză. După 15-20 de minute mi-am mai revenit un pic din şoc. Am crezut că am ceva rupt iniţial, norocul meu că purtam cască şi mănuşi, altfel praf mă făceam (am găsit o gaură în cască de la o piatră)”.

Nici Marius  Anghel n-a scăpat de cazaturi la Maratonul Vinului. Din păcate, a fost nevoit să abandoneze cursa şi a avut noroc că lângă locul în care a căzut se afla o ambulanţă.

Veteranul Cezar Jipa, care la 61 de ani a terminat cursa de 55 km, a căzut şi el destul de rău. A fost bandajat şi a continuat cursa, clasându-se pe locul 42 din 76 la general.

cezar  jipa
Cezar Jipa, dupa cursa

Sunt sigur că mai sunt şi alţi păţiţi care au luat cazaturi. Îi aştept aici să-şi povestească aventura.

Update

Am mai descoperit un accidentat, Bogdan Antohe, care din fericire nu numai că a putut să continue cursa, dar a şi obţinut un loc foarte bun: 11 din 232 la general şi locul 6 la categoria de vârstă.

“A fost o căzătură zdravănă,  în coborâre. M-am ales cu o tăietură la genunchiul care era deja accidentat. Se reface, e de bine”,  spune Bogdan.

Bogdan e unul dintre cei ami optimişti oameni pe care i-am cunoscut. Are mereu o atitudine pozitivă, mereu cu zâmbetul pe buze, mereu dispus să-i înţeleag  pe cei din jur. Nu m-am mirat că n-a vrut să facă audienţă cu buşitura lui.

Comentarii