UPDATE: M-am înşelat. Poliţia Rutieră pe Facebook nu reprezintă instituţia căreia  am crezut că mă adresez, ci site-ul politiarutiera.ro, care induce induce în eroare utilizatorii atât prin numele său, cât şi prin ceea ce  postează. Ştiam  că Christian Ciocan a facebookit poliţia  şi n-am  mai  verificat la  sânge contul.

Îmi cer scuze faţă de reprezentanţii Poliţiei Rutiere.

Poliţia Rutieră are cont pe Facebook şi am aflat şi eu recent acest lucru. După ce ne-am împrietenit, m-am grăbit  să adresez nişte întrebări reprezentanţilor acestei instituţii publice, în numele Biciclistul.ro. Citiţi cu atenţie răspunsul la a doua întrebare!

Iată întrebările:

  • Ce le recomandaţi bicicliştilor care ies pe stradă cu bicicleta, acum că a nins?
  • Aveţi statistici legate de numărul  accidentelor în care au fost implicaţi bicicliştio în timpul iernii de anul trecut?

Ce-mi răspunde Poliţia Rutieră:

Salut Emil! Iti vom raspunde la intrebarile adresate pe contul nostru de FB:

La intrebarea: Ce le recomandati biciclistilor care ies pe strada cu bicicleta, acum ca a nins?

Raspunsul nostru, indicat pt dvs. este: “Conducerea bicicletei pe drumurile publice cu trafic intens este permisă numai persoanelor care au împlinit vârsta de 14 ani şi cu respectarea prevederilor legale în acest sens!

Veţi învăţa să conduceţi bicicleta pe pistele special amenajate pe terenurile de joacă şi în parcuri! Este interzisă circulaţia cu bicicleta pe sectoarele de drum unde există amplasat indicatorul “Accesul interzis bicicletelor”!

Bicicleta trebuie să fie echipată cu frâne eficace, cu lumina albă îndreptată înainte, precum şi o lumină roşie sau un dispozitiv reflectorizant îndreptat înapoi!

Nu aveţi voie să circulaţi pe trotuare sau pe mijlocul părţii carosabile, luând mâinile de pe ghidon sau picioarele de pe pedale, să vă ţineţi cu mâna de autovehicule sau vehicule cu tracţiune animală în mers, sau în spatele acestora la o distanta mai mica de 25 de metri!

Nu aveţi voie să circulaţi câte doi sau mai mulţi în acelaşi rând, în afara competiţiilor sportive organizate!

Se interzice să transportaţi orice fel de obiecte care ar stânjeni conducerea bicicletei sau circulaţia celorlalte vehicule; bagajele voluminoase nu se transportă cu bicicleta; aceasta este destinată transportului unei persoane şi a pachetelor sau bagajelor mici!

La circulaţia pe drumurile publice veţi respecta toate indicatoarele rutiere şi veţi semnaliza orice intenţie de schimbare a direcţiei de mers prin întinderea braţului!”

La intrebarea: Aveti statistici legate de numarul accidentelor in care au fost implicati biciclisti in timpul iernii de anul trecut?

Raspunsul nostru este: Avem statistici in ceea ce priveste numarul accidentelor respective, insa nu le putem publica aici, doar in mass-media.

Te mai asteptam si cu alte intrebari / sugestii.

Pe viitor, pe site-ul www.politiarutiera.ro vom construi o comunitatea de user, o comunitate video, in care cine vrea, si detine un filmuletz, o poza din trafic, poate posta cu explicatii si comentarii.

Cu toate că sunt nedumerit în urma  răspunsurilor primite, salut  totuşi iniţiativa Poliţiei Rutiere de a fi o instituţie prietenoasă şi deschisă dialogului prin  intermediul reţelelor sociale.

Aş vrea totuşi să-i informez pe distinşii reprezentanţi ai acestei instituţii că solicitările către această instituţie ar trebui tratate în mod egal indiferent că vin pe e-mail, Facebook, scrisoare fizică sau telefonic. Diferă canalul de comunicare, dar tot cetăţeni suntem, care avem probleme şi întrebări.

Deci, ar trebui să consideraţi contul de Facebook un canal mass-media. În România există peste 2,5 milioane de utilizatori de Facebook. Dacă nici ăsta nu e canal mass-media,  care bate în audienţă orice ziar vreţi voi, înseamnă că v-aţi deschis degeaba pagină pe Facebook.

Şi, bonus, aş vrea să vă reamintesc că Biciclistul.ro a dat în premieră statistici în ceea ce priveşte accidentele în care au fost implicaţi biciclişti anul trecut. Sursa este nimeni altul decât Nicu Dragoş, şeful Brigăzii Rutiere Bucureşti, comisar şef de poliţie.

Realitatea.net ne-a considerat suficient de mass-media încât să preia  informaţiile respective şi să ne citeze drept sursă.

Comentarii