Am primit un comentariu care mi se pare tare amuzant, la articolul în care am scris despre numărul accidentelor în care au fost implicați bicicliștii.

Cineva a pus întrebarea din titlu: “Ce se întâmplă când un biciclist lovește o mașină?”. Presupun că există un temei legal care să fie legat de întrebarea asta, care să genereze un răspuns rațional și formal. Dar eu nu pot să văd până acolo și mă amuz.

Mă amuz pentru că raportul de forțe dintre un biciclist (pe bicicletă) și o mașină este atât de mare încât oricine ar fi de vină, întotdeauna biciclistul va ieși cel șifonat.

Am intrat eu într-o mașină, la piața Unirii. Mi-am întors capul, o secundă, să mă asigur că din spate nu dă nicio mașină peste mine și când am revenit la poziția normală am intrat fix într-o mașină care pusese brusc frână să acorde prioritate unui pieton. Deci, un biciclist a intrat într-o mașină.

Ce s-a întâmplat? S-a auzit o bufnitură scurtă, un icnet și eu, văzut de sus, mă prelingem pe parbrizul din spate al mașinii. M-a durut o coastă (sau două?) vreo două luni. Mașina și-a văzut de drum.

Eu sper și nu doresc niciunui biciclist să intre într-o mașină atât de tare încât să pățească mașina ceva, pentru că atunci biciclistul sigur va ajunge la spital.

Comentarii

Cumpără de pe eMAG.ro și Biciclistul.ro primește un comision.