Ironman Pescara

Este președinte de bancă, uneori muncește și 12 ore pe zi la birou și totuși are timp să facă sport și să se antreneze pentru a participa la competiții de alergare, ciclism sau triatlon. A urcat de nenumărate ori pe podium la competițiile de triatlon din România, la categoria sa de vârstă (55-59 de ani).

Emil Bituleanu, CEO-ul Libra Bank, a participat duminica trecută la un concurs de triatlon pe distanțe lungi din Italia, Ironman 70.3 Pescara. Avea de înotat 1,9 km în Marea Adriatică, de pedalat 90 km la poalele munților Abruzzo și de alergat un semimaraton de-a lungul plajei și prin orașul Pescara.

Însă, din cauza unei furtuni pe mare, proba de înot a fost anulată, fiecărui concurent urmând să i se adauge o oră la timpul general.

Emil Bituleanu - Fara Asfalt
Emil Bituleanu, la concursul de triatlon Fără Asfalt, unde a câștigat locul 1 la categoria sa de vârstă.

“Nu știu ce să zic: cursa mea Ironman Pescara a fost cea mai bună sau cea mai rea din câte am făcut?”, a spus Emil Bituleanu.

“Pe la km 10 din proba de semimaraton au început cârceii, din aceia care îți taie picioarele, pur și simplu. M-am oprit de multe, multe ori. Nu ar fi trebuit să mi se întâmple asta. Însă, am avut o voință de fier (iron) și am terminat cursa cu scrâșnet de dinți”.

La proba de ciclism, Emil Bituleanu a înregistrat o medie de 29.90 km/h.

“Bicicleta am terminat-o bine, 92 km în trei ore fix, diferență de nivel de 950 m, coborâri grele. Mă băteam de la egal la egal cu italienii în plat, dar pe urcări și coborâri sunt nebuni, merg fantastic, nu puteam ține ritmul lor. Cred că forțarea pe urcări, peste ce ar fi trebuit să fac, a determinat dezastrul de la alergare”, a scris Emil Bituleanu pe Facebook.

Emil Bituleanu se antrenează între șapte și 12 ore pe săptămână, iar cele mai multe le dedică în weekend. Se antrenează două zile pentru ciclism, două pentru înot și două pentru alergare, iar o zi o acordă pauzei, pentru recuperare.

“Alergarea o fac pe pistă, să nu-mi omor genunchii. Sâmbăta și duminica am bicicletă în special, pentru că trebuie să mă antrenez trei, patru ore. Înot poți să faci o oră, la fel și alergarea”, spunea Emil Bituleanu într-un interviu acordat Biciclistul.ro.

By Emilian Nedelcu

Editor Biciclistul.ro | emilian.nedelcu@gmail.com | 0724.479.508 | FACEBOOK | | YOUTUBE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.