Sursa foto: chinezu.eu (click pe poza)

Am descoperit recent un articol despre biciclişti, pe chinezu.eu, care surprinde o imagine relativ corectă despre ce înseamnă să fii un biciclist idiot în Bucureşti. Mi-am permis să iau cu copy/paste gândurile Chinezului, care sunt sigur că nu se va supăra (Aici articolul original):

Există nişte biciclişti tare idioţi. Pentru care faptul că îşi pun curul pe o bicicletă şi pedalează înseamnă că se plasează intrinsec pe o treaptă superioară, restul pulimii fiind, nu-i aşa, de un pedestrism caduc.

Sunt cei care ţâşnesc în faţa maşinilor fără nici o problemă pe trecerile de pieton cu lumină intermitentă şi apoi tot ei îi înjură pe şoferii care au frânat brusc, speriaţi de apariţia ciumegului pe două roţi.

Sunt cei care, mergând pe trotuar, strigă “Pardon! Pardon!” cam cum făceau ăia de manevrau cărucioare prin Gara de Nord, cu superioritate şi cu iritare pentru că noi ceilalţi existăm doar ca să îi încurcăm.

Sunt cei care, pe un trotuar acoperit integral de penibilele piste de biciletă desenate de nişte încurcă-lume din Primărie, se freacă de pietoni, căci, nu-i aşa, aceştia ar trebui să se dea la o parte în mijlocul drumului, pe unde circulă maşini, când trece măria sa biciclistul. Sunt cei care, finalmente, şi-au lăsat bunul simţ acasă.

Comentarii