Voi sări peste partea în care îți explic care este diferența între o bicicleta mountain bike și o bicicletă de oraș sau o cursieră. Presupun că știi ce vrei, că îți dorești o bicicletă cu care să explorezi drumuri și poteci offroad, una cu care să te duci în mijlocul naturii, una care să îți permită să ajungi în locuri în care mașina nu ajunge și nici nu trebuie să ajungă, pentru că ne dorim ca locurile sălbatice să rămână sălbatice.

Vestea bună este că magazinele Decathlon au suficiente modele MTB astfel încât să satisfacă orice gust sau buget. Înainte de a arunca o privire peste oferta Decathlon de biciclete mountain bike, îți recomand să pornești la drum cu niște criterii predefinite. În primul rând, să cauți o bicicletă mountain bike cu cadru de aluminiu. Acestea sunt mult mai ușoară decât bicicletele cu cadru de oțel și îți vor permite o experiență mult mai plăcută de pedalare. Ține cont că o bicicletă MTB este oricum mai grea decât o bicicletă obișnuită, de oraș. În al doilea rând, caută o bicicletă care să aibă frâne pe disc, pentru că sunt foarte importante, iar siguranța ta nu trebuie negociată.

Precizare: Decathlon asigură toata gama de biciclete, nu doar MTB.

Iar acum, motivele

Garanție

Decathlon asigură pentru gama de biciclete MTB Rockrider garanție pe viață pentru cadru, pipă și ghidon. Nu e puțin lucru, nu multe branduri își permit o asemenea strategie. În plus, Decathlon oferă doi ani de garanție pentru restul pieselor ce nu au garanție pe viață.

Bine de știut, pentru ca garanția pe viață să fie valabilă trebuie să ai card de fidelitate Decathlon, prin intermediul căruia sunt stocate toate informațiile legate de achiziția ta, dar care îți permie și să acumulezi puncte de fidelitate, care ulterior pot fi transformate în vouchere de cumpărături, pe care le poți cheltui în magazinele Decathlon.

Fiabiliate și rezistență

Bicicletele mountain bike de la Decathlon sunt fiabile și rezistente, iar ăsta este mai mult decât un argument de marketing, este un fapt, testat de miile de posesori de biciclete Decathlon și confirmat în nenumărate situații, care permit acordarea de garanție pe viață pentru cele mai importante piese ale bicicletei.

Diversitatea modelelor

Intră pe site-ul Decathlon, la secțiunea de biciclete mountain bike (vezi link mai sus) și nu te vei plictisi. Ai de unde alege, atât în funcție de buget, cât și după criterii mai rafinate de echipare. În acest moment sunt nu mai puțin de 45 de modele de biciclete mountain bike în oferta Decathlon.

Poți filtra căutarea după dimensiunea roții, după mărime sau după culoare.

Îmi place că la fiecare model ți se explică foarte clar ce tip de activități poți desfășura cu bicicleta respectivă și pentru ce este bună, astfel încât decizia ta să fie cea mai potrivită. De exemplu, unul dintre criteriile pe care ar trebui să le iei în considerare este timpul de folosire. De exemplu, acest model (ST 540), care mie îmi place, este conceput pentru deplasări MTB de 2h-3h, tot timpul anului.

Prețuri avantajoase

Bicicletele mountain bike de la Decathlon au prețuri pentru toate buzunarele. La bicicletele pentru copii există modelel și sub 1.000 de lei. Chiar vă recomand să le luați serios în considerare dintr-un motiv foarte simplu: copiii cresc foarte repede. În plus, cât sunt mici nu au nevoie de modele super performante, cu excepția celor care practică acest sport la nivel de performanță, dar aici este altă poveste. Majoritatea, însă, au nevoie de o bicicletă trainică, cu ajutorul căreia să descopere plăcerea de a pedala liber și în frumusețea naturii.

Și adulții au parte de prețuri bune la Decathlon. M-am uitat la modelele cu roată de 29 inch. Cea mai ieftină bicicletă are un preț chiar cinstit pentru gama ei, un model conceput pentru MTB Cross Country (XC), cu cadru din aluminiu şi transmisie Shimano 11! Bicicleta se numește Rockrider XC 100 și este disponibilă exclusiv online. Cadrul are sub 1.500 de grame, iar roțile sunt tubeless.

Service profesionist

Toate magazinele Decathlon din România au și service pentru biciclete. Asta este foarte important, pentru că ai unde să te duci în cazul în care ai o problemă sau ai nevoie de un sfat. În plus, Decathlon nu duce lipsă de piese de schimb, problema ta va avea întotdeauna o rezolvare rapidă și eficientă.

Decathlon te ajută cu revizia bicicletei și îți asigură gratuit prima revizie, în primele șase luni de la achiziție.

Ghid de mărimi pentru bicicletele Decathlon

By Emilian Nedelcu

Editor Biciclistul.ro | emilian.nedelcu@gmail.com | 0724.479.508 | FACEBOOK | | YOUTUBE