H3RO 2020 este și anul acesta Campionat Național de Triatlon pe distanță semilungă, caștigătorii probei open, cât și câștigătorii categoriei de vârstă vor fi campioni naționali.

Marele favorit pentru câștigarea H3RO Mamaia 2020 este, fără doar și poate, Andrei Vrabii, sportiv din Republica Moldova, care reprezintă Unstoppable Sport Club. Moldoveanul a trecut cu bine peste pandemie și a arătat o formă bună la ultimul său concurs, la sfârșitul lunii august, la Minsk Triathlon. Vrabii a participat acolo la proba Half și a trecut linia de finish după 4:07:18, reușind astfel să se claseze pe locul 4 la general.

Dar Andrei Vrabii nu va intra în clasamentul pentru campionatul național. Hai să vedem cine sunt ceilalți sportivi care se vor bate pentru titlul național.

Alex Ion

Foto: arhivă personală Alex Ion

Alex Ion (Unstoppable Sport Club) este triplu campion național la triatlon olimpic (cel mai recent titlu l-a câștigat la Arad), dar participă din când în când și la curse de Half. Este un foarte bun înotător, un puternic ciclist și un alergător competitiv. Cred că Alex Ion are cele mai mari șanse să se bată cu Andrei Vrabii pentru locul 1 și să plece acasă cu titlul de campion național.

La cursa de Half nu este permis mersul la plasă, la proba de ciclism, motiv pentru care fiecare sportiv va depinde de el însuși, de felul în care își gestionează energia. Cu o strategie potrivită, Alex Ion are toate atuurile câștigătorului.

Mihai Vigariu

Foto: arhivă personală Mihai Vigariu

Mihai Vigariu pare în formă. N-a mai fost așa de public cu cifrele, ca în alți ani, când ne arăta în ce formă se află, dar ne putem face o idee. După vizita pe care a făcut-o la Centru Superfit, a aflat că are o vârstă metabolică de 21 de ani și un procent de 8,7% grăsime corporală. Tinerelul Vigariu este deci pregătit pentru Mamaia :).

Cea mai recentă cursă a lui Mihai Vigariu în 2020 a fost Ironman Tallin, unde s-a clasat pe locul 32 din 93 la categoria de vârstă 35-30 ani, după 10h06min44s.

Din câte am văzut, au fost condiții meteo destul de dure la cursa de la Tallin.

”Am venit cu așteptări mărețe. Am venit să iau totul sau nimic. Și am luat nimic. Ei bine, nimic pe lista de rezultate. În schimb, am obținut mult, mult mai mult. Viața mi-a dat exact acea experiență de care am avut nevoie pentru evoluția conștiinței mele”, a comentat Mihai pe pagina sa de Facebook, după competiție.

Beres Hunor

Foto: arhivă personală Beres Hunor

Beres Hunor (Unstoppable Sport Club) este unul dintre cei mai muncitori sportivi pe care i-am întâlnit în viața mea. Are o voință incredibilă și a progresat foarte mult în fiecare an la toate capitolele. Își regăsește mereu entuziasmul și pofta de luptă, iar asta îl face un adversar redutabil.

Cred că anul acesta va face o figură bună la Half, mai ales dacă va avea grijă să nu se ardă la proba de ciclism și să intre pe traseul de alergare cu energie în picioare. În acest caz, va fi de neoprit.

Alex Toma

Foto: arhivă personală Alex Toma

Dacă Alex Toma s-ar fi ocupat exclusiv numai de sport, de practicarea triatlonului, ar fi fost o elită de clasă internațională. Cu job fulltime, însă, este un sportiv semiprofesionist de top în România. Punctul său forte: proba de înot.

George Murar

Foto: arhivă personală George Murar

George Murar (Seven Sport Club) este unul dintre cei mai înzestrați triatloniști amatori din România. Înoată foarte bine, este decent pe bicicletă (în raport cu cei din top, nu cu noi, amatorii) și are o alergare bună. Anul trecut s-a ars la proba de ciclism, unde a încercat să țină pasul cu Andrei Vrabii, din câte țin eu minte, iar la proba de alergare a fost moale. Dacă anul acesta va reuși să-și gestioneze mai bine resursele va avea o șansă la podium.

Andrei Dudu

Andrei Dudu - la Ironman Kona 2018
Foto: arhiva personală Andrei Dudu

Chiar dacă Andrei Dudu (Seven Sport Club) nu figurează pe lista elitelor, este un sportiv care trebuie luat în serios la cel mai înalt nivel. Să nu uităm că anul trecut Andrei Dudu s-a clasat pe locul 2 la Mamaia și a obținut titul de campion național. Andrei este unul dintre cei mai ponderați triatloniști de cursă lungă.

Nu face excese la înot și ciclism, iar la proba de alergare recuperează foarte multe poziții și timp. Anul trecut alerga cu zâmbetul pe buze, omul trăiește cu plăcere cursele, asta îmi place la el.

By Emilian Nedelcu

Editor Biciclistul.ro | emilian.nedelcu@gmail.com | 0724.479.508 | FACEBOOK | | YOUTUBE

This will close in 0 seconds