Andrei Dudu - H3RO by TriChallenge 2019 - alergare

Andrei Dudu s-a clasat pe locul 2 la H3RO by TriChallenge 2019, proba Half, în urma lui Andrei Vrabii, din Republica Moldova. Însă, în clasamentul național, Andrei Dudu a fost primul, reușind astfel o dublă performanță în acest sezon: campion național la triatlon Full și campion național la triatlon Half.

Andrei Dudu - H3RO by TriChallenge 2019 - alergare
Foto: Radu Cristi

”Sunt super mulțumit de rezultat! Mă gândeam așa timid înainte că se poate și se pare că s-a putut”, a declarat Andrei Dudu după concurs pentru Biciclistul.ro.

”Am reușit să mă concentrez foarte bine la această cursă și am dat tot ce puteam la momentul actual. A fost o cursă perfectă”, a spus Andrei Dudu, care se antrenează în cadrul Seven Sport. Club.

Andrei a spus că înotul a fost proba unde a progresat cel mai mult, iar asta l-a ajutat în concurs.

”La înot am avut cel mai bun timp al meu de până acum pe 1,9 km, 28 de minute cu un pace de 1:29/100 metri, ceea ce înseamnă că antrenamentele alături de cadeții de la Seven încep să-și arate rezultatele”, a spus Andrei Dudu.

Chiar dacă pentru mulți a fost dușman, pe Andrei nu l-a deranjat vântul.

”Vântul nu m-a deranjat deloc. Știam cum bate la Mamaia încă de anul trecut, când am lăsat-o mai moale la bicicletă și acolo am pierdut față de cei care au terminat înaintea mea. Prin urmare, am tras mai tare și bine am făcut”, a spus Andrei.

Anul trecut, tot la H3RO by TriChallenge, Andrei Dudu s-a clasat pe locul 4 la nivel general, după 04:21:16, în urma lui Alex Diaconu (locul 1), Mihai Vigariu (locul 2) și Beres Hunor (locul 3).

Presupunând că distanțele au rămas aceleași și în 2019, Andrei Dudu a obținut anul acesta un timp general îmbunătățit cu aproape șase minute (04:15:55).

”La alergare, ca de obicei, m-am simțit foarte bine. La prima tură am avut ceva dureri în talpa stângă, dar apoi am dat drumul la picioare, am mâncat constant și am tras până la final”, a spus Andrei.

Podium national la H3RO by TriChallenge 2019, proba Half.
Podium național la Half: Andrei Dudu (mijloc, locul 1), Mihai Vigariu (stânga, locul 2), Beres Hunor (dreapta, locul 3). Foto: Radu Cristi

Andrei a luat o pauză în 2019, nu a mai participat la nicio cursă Ironman pentru calificarea la Kona, pentru a fi mai aproape de familie. Visul Kona s-a reactivat însă, iar Andrei vrea calificarea la Ironman World Championship 2020. Prima sa încercare va fi la Ironman Malaysia, care va avea loc în data de 26 octombrie.

Despre Andrei te-ar mai putea interesa să citești:

By Emilian Nedelcu

Editor Biciclistul.ro | emilian.nedelcu@gmail.com | 0724.479.508 | FACEBOOK | | YOUTUBE