Beres Hunor - H3RO by TriChallenge 2019 - panou - foto Constantin Olaru

Beres Hunor s-a clasat pe locul 4 în clasamentul general de la H3RO by TriChallenge 2019, proba Half, la doar 27 de secunde față de ocupantul locului 3, Mihai Vigariu.

Beres Hunor - H3RO by TriChallenge 2019 - panou - foto Constantin Olaru
Foto: Constantin Olaru

”Sunt super mulțumit de rezultat. Să obții locul 3 la Naționale este un lucru frumos. Am muncit mult pentru fiecare minut, atât în antrenamente, dar mai ales în cursă”, a declarat Beres Hunor pentru Biciclistul.ro după terminarea competiției.

Beres a avut al șaptelea timp la proba de înot, despre care spune că ”a ieșit bine”.

La proba de ciclism a fost temperat. ”Am ascultat corpul”, spune el. ”Poate în viitor voi achiziționa niște pedale cu Power Meter, pentru atingerea performanței maxime”.

Beres crede că-și poate îmbunătăți proba de alergare – anul acesta, la H3RO, a alergat cu 4.07min/km.

”Nu am avut momente de cădere, am terminat cursa fără crampe, întinderi, fără măcar o bătătură. Sunt apt pentru a continua antrenamentele”, a spus el.

”Am dat tot ce am putut la ora actuală”.

Beres Hunor - alergare - H3RO by TriChallenge 2019
Foto: Radu Cristi

Concursurile de triatlon s-au terminat pentru Beres Hunor, sezonul TRI este complet.

”Voi continua antrenamentele și pregătirea. O să caut câteva obiective minore, câteva majore, pentru a rămâne motivat în continuare”, spune el.

”O să particip la câteva concursuri de alergare, după care urmează o pauză”.

Beres ia în calcul ca în sezonul 2020 să concureze la o competiție Ironman, dar va rămâne la fel de activ pe plan național.

”Avem atâtea concursuri frumoase, avem de unde să alegem în țară”, spune el.

Beres Hunor a câștigat în 2018 clasamentul final al circuitului Romanian Triathlon Series, care a reunit cele mai importante competiții de triatlon șosea din România, pe distanțe standard, sprint si supersprint. Încă neoficial, dar se pare că și anul acesta va câștiga acest circuit. Așteptăm calculele finale ale Federației Române de Triatlon.

Tot neoficial, Beres Hunor va fi anul acesta și în topul circuitului Cupa României Halfdistance Triathlon Series, care a reunit cele mai importante evenimente de triatlon clasic (sosea) pe distanța semilungă. Se pare că-l așteaptă locul 2.

La 38 de ani, Beres Hunor este unul dintre cei mai consistenți triatloniști din România, în ciuda faptului că nu este sportiv profesionist.

Interviuri după H3RO by TriChallenge 2019

Te-ar mai putea interesa să citești despre Beres și:

By Emilian Nedelcu

Editor Biciclistul.ro | emilian.nedelcu@gmail.com | 0724.479.508 | FACEBOOK | | YOUTUBE