Triatlon Arad - campion national

Am fost sceptic cu privire la faptul că triatlonul de la Arad se va ține, dar uite că m-am înșelat și mă bucur că am făcut-o, pentru că era nevoie de această competiție, era nevoie ca 2020 să nu fie chiar un an secat complet.

Competiția Triatlon Proactivi, ce va avea loc în acest weekend, va stabili campionul național pentru distanța olimpică, care înseamnă înot 1500 m, ciclism 40 km și alergare 10 km.

La această oră sunt înscriși 129 de concurenți la proba olimpică. Dintre ei, unul va fi campion național la triatlon olimpic. Care sunt principalii candidați?

Eu cred că titlul național va fi câștigat de către unul dintre următorii sportivi:

  • Alex Ion
  • Erick Rogoz
  • Alex Toma
Alex Ion - Alex Toma - Unstoppable Sport Club
Alex Toma (stânga) și Alex Ion, colegi la Unstoppable Sport Club
Erick Rogoz - foto Delta Rowmania Triathlon
Erick Rogoz alături de tatăl său, Marius Rogoz. Foto: Delta Rowmania Triathlon

Update: Erick Rogoz e la proba sprint, iar eu l-am luat în calcul la proba olimpică. Atâta încredere am în el! :). Erick ar fi făcut o treabă bună la proba olimpică, așa că las aici ce am scris deja despre el.

Toți trei sunt foarte buni la înot și cred că vor ieși din apă distanțați de câteva secunde, în cel mai rău caz. Va fi interesant ce se va întâmpla la proba de ciclism, pentru că nu este permis mersul la plasă – distanța minimă ce trebuie păstrată între doi concurenți este de opt metri.

Cred că Alex Ion și Alex Toma sunt mai puternici pe bicicletă decât Erick Rogoz, dar asta este o părere pur subiectivă, care nu se bazează pe nicio informație concretă. Pe de altă parte, Erick Rogoz a avut cel mai bun timp total la baremele naționale (alergare+înot).

În ceea ce privește proba de alergare, Alex Ion și Erick Rogoz sunt favoriți. Primul a alergat 16:50 la baremul național, pe distanța de 5 km, iar al doilea a scos 16:48. E de menționat faptul că cei doi nu au alergat la barem pe aceeași pistă, unul a făcut-o la București, celălalt la Târgu Mureș.

Tind să cred că, dacă totul merge bine, fără niciun incident tehnic sau de altă natură care să-i împiedice pe sportivi să concureze în cea mai bună formă a lor, titlul de campion național la triatlon va fi adjudecat de către Alex Ion sau Erick Rogoz, cu mențiunea că eu îmi doresc ca Alex Ion să fie câștigătorul :). Suntem colegi la Unstoppable Sport Club, unde el este și antrenor de înot.

Sportivi de top 10

Pe lista concurenților de la Arad mai sunt câțiva sportivi ce merită luați în considerare, sportivi care aiba așteaptă să muște o felie cât mai mare din pizza titlului :).

Beres Hunor (Unstoppable Sport Club) și George Murar (Seven Sport Club) vor lupta pentru un loc cât mai sus în top 10.

Beres Hunor - bareme nationale triatlon
Beres Hunor
George Murar - antrenament forta
George Murar

Beres Hunor a avut cel mai bun timp pe țară la proba de alergare de la baremele naționale. A fost cald, a fost greu, dar el a fost cel mai rapid dintre toți amatorii și elitele la un loc, iar pe bicicletă rupe lanțul :), grupul de la ora 8, în frunte cu Alex Ciocan, l-au adus într-o formă de zile mari la proba de ciclism. Dacă ar avea proba de înot cel puțin la fel de bună ca a lui Alex Ion, Alex Toma sau Erick Rogoz ar ieși campion național.

George Murar a fost înotător profesionist, o să iasă repede din apă. Are o alergare solidă – 16:47 la baremele naționale, pe 5 km. Nu știu cum stă la proba de ciclism, dar e puternic. Va fi sigur în top 10.

Cred că o figură frumoasă vor face și Laurențiu Vlădan și Alexandru Cujbescu, ambii colegi cu mine la Unstoppable Sport Club (primul e și președintele clubului). Laurențiu s-a întărit extraordinar la proba de ciclism și alergare, nu zic mai multe, să nu cobesc, dar viitorul sună bine.

Laurentiu Vladan - antrenament alergare Arena Nationala
Laurențiu Vlădan (dreapta), alături de mine 🙂

Alte nume cunoscute n-am văzut pe listă, cu excepția lui Cristian Tranulea, probabil cel mai puternic înotător dintre concurenți, dar din câte știu el a tot avut probleme cu o accidentare și nu cred că va conta în lupta pentru titlu.

Titlul feminin

La fete lista este destul de scurtă și cu toate astea nu sunt familiarizat cu numele prezente acolo. Am văzut-o pe listă pe Daniela Torok, ea e puternică, ar putea câștiga. Lipsește Antoanela Manac, poate nu e pe listă și va veni, ea ar câștiga cu siguranță această competiție.

Mirela Popescu va face și ea o figură frumoasă, are un înot foarte bun, dar și la proba de alergare stă bine.

Later update: Am scăpat-o din vedere pe Ștefania Ion, de la Steaua. Ea pare cea mai puternică dintre concurente, are o probă de înot foarte bună, sigur își va crea avantaj aici. A fost înotătoare de performanță. Cred că merge bine și la ciclism, iar la alergare ar putea avea suficient avantaj astfel încât să nu-și facă probleme că va fi ajunsă din urmă.

Mirela Popescu - concurs alergare

By Emilian Nedelcu

Editor Biciclistul.ro | emilian.nedelcu@gmail.com | 0724.479.508 | FACEBOOK | | YOUTUBE

This will close in 0 seconds