Ciprian Balanescu este noul campion naţional la triatlon în sezonul 2011, după ce a câştigat detaşat finala organizată sâmbătă de către Federaţia Română de Ciclism şi Triatlon. Pe locurile doi şi trei s-au clasat Alexandru Diaconu, respectiv Robert Gomoescu.

Tot sâmbătă, în cadrul aceluiaşi concurs, a fost organizat Campionatul Balcanic la Triatlon. Ciprian Balanescu a obţinut medalia de bronz, reuşind cea mai bună performanţă a sa la un campionat balcanic.

Mai multe detalii despre cum a trăit Ciprian  Balanescu acest concurs, în continuare:

“Am dat tot ce am putut, dar din păcate înotul a fost dezastruos. Estimez că am ieşit din apă cu trei minute întârziere faţă de primii înotători”,  a declarat Ciprian Balanescu pentru Biciclistul.ro.

Federaţia Română nu a publicat rezultatele oficiale.

“La bicicletă m-am simţit foarte bine şi am reuşit să ajung plutonul din urmă, recuperând câte 100 metri la fiecare tură (n.r. din şapte)”, spune Ciprian.

Ciprian a reuşit o alergare în forţă, probă unde a ajuns din urmă şi întrecut trei concurenţi, un bulgar, un turc şi un israelian. Ca să vă faceţi o idee cât de buni au fost cei doi ucrainieni, când a terminat Ciprian Balanescu proba de ciclism, ei efectuaseră deja o tură la alergare.

“Am alergat cu ei cot la cot trei din patru ture”, spune Ciprian.

Cam cât de repede s-a alergat? 3’10” – 3’15” la 1.000 de metri.

Ciprian Balanescu este multiplu campion naţional la duatlon şi triatlon. El a obţinut sâmbătă al şaselea titlul de campion naţional la seniori.

“Organizarea a fost perfectă, n-am sesizat nicio greşeală. A fost concursul cel mai bine organizat vreodată de către Federaţia Română de Ciclism şi Triatlon”, a spus Ciprian Bălănescu.

Biciclistul.ro n-a fost prezent la eveniment. Au exista unele nereguli în organizare, subliniate cu vehemenţă de către cei care au participat la acest concurs. Detalii pe forumul Biciclistul, pe forumul Constanta Cycling Team şi pe Facebook.

Pentru că-mi place foarte mult, mai jos aveţi filmul de prezentare al lui Ciprian Balanescu:

Comentarii