Ciprian Balanescu - Campionatul Sud-Est Eurpean de Duatlon - Radu CristiFoto copyright: Radu Cristi

Foto copyright: Radu Cristi

Ciprian Bălănescu a câştigat Campionatul Sud-Est European de Duatlon 2017, concurs ce a avut loc în premieră în România, în localitatea Buftea.

Bălănescu a câştigat fără emoţii o cursă în care nu a avut, practic, concurenţă, pentru că doar 14 sportivi au luat startul la categoria Elite (unul nici nu a terminat cursa). Mai mult,  competiţia nu prea a fost Sud-Est Europeană, pentru că doar doi sportivi străini (din Serbia) s-au deplasat la concursul românesc.

Ciprian Bălănescu a trecut linia de finish după 53m36s, locul 2 a fost ocupat de Bogdan Damian, după 56m03s, iar locul trei i-a aparţinut lui Daniel Attila, care a ajuns la finish după 56m16s.

La fete au participat doar patru sportive, toate din România. A câştigat Antoanela Manac, cu un avans de peste 10 minute.

UPDATE: În urma unui anumit feedback, am decis să completez informaţia legată de participarea străinilor la această competiţie. Ei bine, la categoria cadeţi au fost opt străini dintr-un total de 32 de concurenţi (şapte greci şi un sârb) şi la categoria juniori a fost un sportiv din Serbia, dintr-un total de 17 sportivi. Apropos, sârbul, pe care îl cheamă Veljko Maksimovic, a câştigat.

Link rezultate oficiale

Câteva observaţii personale:

  • Ciprian Bălănescu a fost super montat, hotărât să câştige această cursă. A condus-o categoric, a intrat primul în zona de tranziţie şi a terminat primul proba de ciclism, unde chiar şi-a mărit avansul, deşi avea în spate trei sportivi care colaborau.
  • Nu e vina lui Bălănescu că nu au venit străinii în România. Vom avea însă ocazia să vedem care este nivelul sportivului nostru săptămâna viitoare, la Campionatul European de Duatlon din Spania.  La start se vor alinia 28 de sportivi, iar din partea României vor lua startul Ciprian Bălănescu şi Robert Budai.
  • Am filmat prima tranziţie de la Elite. Uitaţi-vă la Bălănescu cât de rapid este şi apoi la Attila, care nu reuşeşte să-şi încheie cureluşa de la cască. A pierdut secunde preţioase în tranziţie.

Mai jos puteți urmări cea de-a doua tranziție a lui Ciprian, iar pe urmă finish-ul.

 

By Emilian Nedelcu

Editor Biciclistul.ro | emilian.nedelcu@gmail.com | 0724.479.508 | FACEBOOK | | YOUTUBE

2 thoughts on “Ciprian Bălănescu a câştigat Campionatul Sud–Est European de Duatlon 2017”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.