Ziua B ar fi trebuit să aibă loc în data de 23 aprilie, dar a fost amânat din cauza ploilor care au afectat puternic traseul în ultimele zile.

Mai jos, comunicatul Riders Club:

Competitia ZIUA B doreste sa ofere o reintalnire cu natura, cu prietenii si o experienta frumoasa pentru toata lumea, atat pe traseu, cat si in zona de Start/Finish in urma careia sa adunam amintiri placute.

Cu toate ca echipa noastra a sperat pana in ultimul moment sa nu fie nevoita sa ia aceasta decizie,  va anuntam ca evenimentul ZIUA B, care urma sa se desfasoare duminica, 23 aprilie 2017, in Padurea Cernica-Pantelimon, se va reprograma.

Decizia echipei de organizare are la baza urmatoarele aspecte:

1. Traseul este in acest moment puternic afectat de precipitatiile care au cazut pe parcursul intregii saptamani si care au fost abundente in zona Pantelimon-Cernica. In conditiile in care peste 1.000 de rideri si-au anuntat prezenta la start, iar vremea este in continuare instabila, practicabilitatea traseului este compromisa. Incercarile echipei tehnice de a devia fluxul de ciclisti catre zone mai potrivite nu au adus imbunatatiri semnificative, majoritatea optiunilor fiind afectate in egala masura.
2. Interventiile in caz de urgenta nu se pot efectua in mod corespunzator in conditiile actuale ale traseului. Drumurile utilizate pentru accesul si transportul celor care ar putea suferi accidentari sunt afectate puternic si prezinta riscul ca mijloacele auto de interventie sa ramana impotmolite si sa nu poata acorda primul ajutor.
3. Zona de start unde sunt localizate serviciile oferite pe durata evenimentului tuturor participantilor si insotitorilor acestora a fost si ea afectata de ploi si nu ofera confortul necesar si o petrecere placuta a timpului liber in natura.
4. Parcarea cat si drumul de acces catre aceasta sunt serios afectate, in conditiile actuale masinile riscand sa ramana impotmolite, mai ales in situatia in care se anunta ca ploile vor cadea in continuare in zona.
5. Desi suntem dornici sa desfasuram evenimente provocatoare, care pot testa limitele fiecaruia dintre concurenti, luand in considerare faptul ca ZIUA B se adreseaza unui numar mare de ciclisti, cu abilitati si dotari tehnice diferite, pentru siguranta tuturor participantilor, mari si mici, cat si pentru oferirea unor experiente cat mai placute si echilibrate, consideram ca decizia de amanare a competitiei se justifica din toate punctele de vedere.

Evenimentul ZIUA B va fi reprogramat pentru o data ce va fi anuntata in scurt timp pe www.ridersclub.ro. Aceasta va depinde de avizele necesare si de disponibilitatea tuturor partenerilor si sponsorilor implicati: asistenta medicala, comunicatii de urgenta, transport cu ajutorul camioanelor si logistica, servicii de catering, prezenta reprezentantilor sponsorilor, securitate, furnizori de apa, energie, salubritate, asistenta tehnica s.a.m.d.

Ridicarea pachetelor de concurs pentru ZIUA B care era anuntata pentru vineri, 21 aprilie, se suspenda, noile date in care se vor putea prelua kit-urile de start urmand sa fie comunicate in saptamana in care va fi reprogramat evenimentul.

By Emilian Nedelcu

Editor Biciclistul.ro | emilian.nedelcu@gmail.com | 0724.479.508 | FACEBOOK | | YOUTUBE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.