Ciprian Balanescu - campionat european duatlon

Ciprian Bălănescu,  triatlonistul numărul 1 al României,  s-a clasat pe locul 14 din 28 la Campionatul European de Duatlon ( Horst ETU Powerman Long Distance and Sprint Duathlon European Championships) ce a avut loc în Olanda în data de 13 aprilie.

Câștigătorul, Sergio Silva, s-a clasat pe primul loc cu un timp de 00:54:30, în vreme ce Ciprian Bălănescu a  ajuns  la linia de finish  după 00:56:27.

Sportivul a pus rezultatul pe seama unei probleme tehnice.

“Am avut ghinion. Speram să obțin un rezultat bun…Mă simțeam bine, în  formă, am pornit curajos și după prima probă, cea de alergare, eram în plutonul fruntaș. La  bicicletă, însă, am avut din nou ghinion. Cu vreo 3-4 km înainte de final, bicicleta m-a lăsat, am făcut pană. Am continuat și am terminat totuși cursa”, scris Ciprian Bălănescu pe pagina  sa de Facebook.

Ciprian Bălănescu a avut de parcurs 5 km alergare, 20 km pe bicicletă și încă 2,5 km alergare. Rezultatele complete le puteți vedea aici.

La prima probă, Ciprian Bălănescu a fost în grupul fruntaș, în care erau șase concurenți, toți  fiind despărțiți de o secundă.  A câștigat două secunde în tranzit și a pierdut aproape un minut din cauza penei. La  proba numărul doi de alergare a avut al șaselea timp.

Nu este prima  oară când Ciprian Bălănescu face pană la un concurs în 2014. I s-a  întâmplat chiar  la primul concurs de triatlon din acest sezon, Winter Tri Challenge. Ciprian Bălănescu folosește biciclete Merida, furnizate de magazinul  Veloteca.  Mai în  glumă, mai  în serios, îi recomandăm lui Ciprian să își  umfle camerele cu soluții  anti-pană SLIME, comercializate tot de Veloteca.

Ciprian Bălănescu concurează Ciprian pe Merida Scultura CF 907 2014 care, după spusele celor de la Veloteca, este vârful de gamă din seria Scultura 900, mai sus situându-se doar modelul Team-E, replica echipei profesioniste Lampre-Merida.

Ciprian Bălănescu este campion naţional la duatlon, campion naţional la triatlon, campion balcanic la duatlon şi vicecampion balcanic la triatlon.

By Emilian Nedelcu

Editor Biciclistul.ro | emilian.nedelcu@gmail.com | 0724.479.508 | FACEBOOK | | YOUTUBE

5 thoughts on “Ciprian Bălănescu, locul 14 la Campionatul European de Duatlon”
  1. Sorin, modelul pe care concurează Ciprian este Merida Scultura CF 907 2014. După spusele celor de la Veloteca, este vârful de gamă din seria Scultura 900, mai sus situându-se doar modelul Team-E, replica echipei profesioniste Lampre-Merida. Bine că ai întrebat, că am uitat să scriu treaba asta în articol, dar fac update 🙂

  2. Da, dar i s-a intamplat lui Ciprian Balanescu. Si tot lui Balanescu i s-a intamplat si la Winter Tri Challenge, dupa cum spuneai chiar tu in articol.

  3. Poate ca daca ar concura si el pe o bicicleta special facuta pentru triatlon nu s-ar mai intampla asa ceva. Merida n-are nicio treaba cu triatlonul de sosea!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.