Ciprian Bălănescu (website)a declarat că renunţă la Jocurile Olimpice de la Londra, din 2012, pentru că  mai are doar şanse matematice să se califice. Sportivul  se va concentra pe clasificarea într-un loc cât mai fruntaş în Campionatul European.

“Calificările pentru Jocurile Olimpice au început anul trecut, dar eu am rămas în urmă, din cauza unei accidentări. Matematic mai am şanse, dar va fi foarte greu, pentru că ar trebui să câştig trei cupe europene pentru a merge la Olimpiadă.

Acum, obiectivul meu principal este de a urca în Campionatul European”, a declarat Ciprian Bălănescu pentru cotidianul bănăţean Renaşterea.

La Jocurile Olimpice vor participa doar cei mai  buni 55 de sportivi ai lumii la triatlon. Pentru a avea şanse să intre în această competiţie, un sportiv ar trebui să  acumuleze peste 500 de puncte competiţionale şi să fie acolo,  între primii 55, atunci când se trage linia.

Câştigarea campionatului naţional de triatlon i-ar  aduce lui Bălănescu 150 de puncte. A fost de şapte ori campion naţional, deci are şanse să mai fie încă o dată.

Comentarii