Ciprian Balanescu la Maratonul Bucuresti 2016Foto by Events Photographer

Ciprian Bălănescu, campionul României la duatlon, triatlon și aquatlon, a participat anul acesta la primul său maraton pe șosea, în cadrul Raiffeisen Bank Bucharest Marathon,  reușind un rezultat impresionant: 02:39:42.

Cu acest timp, Bălănescu s-a clasat pe locul 11 din 925 de alergători, la nivel general, și pe locul 7 în cadrul Campionatului Național de Maraton.

“A fost prima cursă de maraton pe șosea, venită după un sezon plin de concursuri de triatlon, duatlon, aquatlon, offroad, alergare pe pistă și nu mai știu nici eu câte. Timpul de astăzi nu este nici pe departe timpul meu real!”, a declarat Ciprian Bălănescu pentru Biciclistul.ro

“A fost bine până la km 40, dar ultimii doi kilometri au fost foarte grei. Am clacat!”. Mai jos puteți vedea timpii intermediari ai lui Ciprian Bălănescu la Maratonul București:

Ciprian Balanescu - splits - Maratonul Bucuresti 2016

Bălănescu are o înălțime de 1,73 m, iar în ziua concursului avea 73 kg. Este o greutate atipică pentru un maratonist, de aceea rezultatul înregistrat de el este cu atât mai impresionant. Ca idee, Marius Ionescu, cel mai bun maratonist român al momentului, are o înălțime de 1,71 m și o greutate de 55 kg.

La ce să ne așteptăm în sezonul 2017 de la Ciprian Bălănescu? Va rămâne un triatlonist sau va încerca și alte sporturi?

“Încă nu știu. Voi avea o perioadă în care voi reflecta cu mare atenție la ceea ce voi alege”, ne-a spus el.

By Emilian Nedelcu

Editor Biciclistul.ro | emilian.nedelcu@gmail.com | 0724.479.508 | FACEBOOK | | YOUTUBE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.