După cum știți în weekend a avut loc Ironman World Championship, marea finală de la Kona, evenimentul cel mai așteptat de sportivii și fanii triatlonului pe distanțe lungi. Nemții au făcut legea anul ăsta la băieți, reușind să ocupe toate treptele podiumului, dar și locurile 5 și 7!

Am avut și noi un român în această faimoasă competiție, pe Mihai Baractaru, care s-a aflat chiar la a doua participare consecutivă. Subliniez acest cuvânt, “chiar”, pentru că nu-i ușor să te califici la Kona. Sportivii profesioniști trebuie să câștige unul dintre concursurile din seria Ironman, iar sportivii amatori, așa cum este și Mihai Baractaru, trebuie să se clasifice cât mai sus la categoria lor de vârstă la un concurs Ironman, pentru a avea șanse să prindă un loc în marea finală.

Anul trecut, Mihai Baractaru a fost și primul român care a participat la Ironman World Championship, reușind să termine în 10:09:38. Cu acest timp, el s-a clasat pe locul 48 din 112 la categoria de vârstă 25-29 de ani și pe locul 390 din 1705 concurenți bărbați.

Anul acesta, sportivul nostru a reușit să-și îmbunătățească timpul general – 09:57:30 și s-a clasat pe locul 54 din 169 la categoria sa de vârstă. În clasamentul general, la masculin, Mihai Baractaru apare pe locul 398 din 2.315 participanți.

Practic, anul acesta Mihai Baractaru a lăsat în spate 115 concurenți (la categoria sa de vârstă), față de 64 anul trecut. Este foarte bine!

MIhai Baractarul - rezultate Ironman 2016

 

By Emilian Nedelcu

Editor Biciclistul.ro | emilian.nedelcu@gmail.com | 0724.479.508 | FACEBOOK | | YOUTUBE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.