Inedit și nemaiîntâlnit în România: în data de 24 februarie, duminică, va avea un concurs MTB în Salina Slănic Prahova.

Organizat de către Asociaţia Sportivă TransalpinBike, concursul este numit Călătorie Spre Centrul Pământului și se află la prima ediție, având șansa de a deveni unul dintre evenimentele de referință.

Traseul are trei kilometri și va fi parcurs de mai multe ori, în limita timpului alocat de organizator. Se desfăşoară în sala mare a salinei, sala Unirea, pentru 2 km, şi încă 1 km pe tunelul de acces care iese la suprafaţă. Este în întregime luminat, însă concurenţii vor fi obligaţi să-şi instaleze o lumină albă în faţă şi una roşie în spate.

Taxa de participare este 50 de lei sau de 75 de lei, în funcție de când e făcută plata.

Concursul se va desfăşura la o adâncime de 208 metri şi, pentru prima dată, nu contează care sunt condiţiile meteo de la suprafaţă. Indiferent dacă plouă, ninge sau viscoleşte, concurenţii se vor bucura de o temperatură constantă de 12 grade şi o suprafaţă de rulare uscată.

Copii de la şcoala din Slănic vor fi invitaţi să asiste la eveniment pentru a fi familiarizaţi cu ciclismul şi cu sportul în general. Apoi publicului îi vor fi împărţite trompete, vuvuzele şi fluiere pentru ca aceştia să poată încuraja sportivii şi crea o adevărată atmosferă de competiţie.

Informaţii detaliate despre concurs puteţi găsi pe site-ul evenimentului calatorie.transalpinbike.ro şi pe pagina facebook.com/calatorie.

By Emilian Nedelcu

Editor Biciclistul.ro | emilian.nedelcu@gmail.com | 0724.479.508 | FACEBOOK | | YOUTUBE

3 thoughts on “Concurs MTB în Salina Slănic Prahova”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.