Concursuri ciclism - Riders Club

Riders Club, cel mai mare organizator de concursuri de ciclism din România, și-a anunțat recent calendarul de concursuri, pe care-l puteți consulta aici.

Veți avea de unde alege – 15 curse desfășurate în intervalul martie-noiembrie, în regiuni pitorești de șes, deal și munte, cu provocări pentru toți cicliștii, indiferent dacă sunt campioni mondiali sau de-abia și-au cumpărat o bicicletă.

Primele trei concursuri MTB vor fi Urban Trail XCC, Ziua B și La Broaște.

Concurs ciclism - Urban Trail XCC
Foto: Cristian Firoi

Urban Trail XCC, concurs care ajunge la a doua ediție, va avea loc în data de 26 martie, în cadrul Salonului Bicicletei, și se va desfășura în complexul Romexpo din Capitală. Este o competiție de tip Cross Country Short Circuit, va avea loc pe un teren special amenajat pentru a pune la încercare toate abilitățile riderilor pe parcursul a 12 kilometri: viteza, îndemânarea și capacitatea de a aborda tehnic unghiurile ascuțite și rampele din cursă.


Concurs ciclism - Ziua B
Foto: Daniel Mandache

Pe 16 aprilie va fi Ziua B, primul maraton din calendarul Riders Club, un eveniment unde sunt invitați atât riderii mari cât și cei mici, începând cu vârsta de 6 ani, pasionați de pedalat pe cărări în aer liber, zona de start fiind amenajată în pădurea Cernica-Pantelimon, în cadrul Extreme Park, cu multiple facilităţi şi zone de relaxare oferite tuturor participanţilor. Astfel, fie că veți da curs aventurii pe traseul mai ușor de 17 kilometri, destinat începătorilor, sau veți goni pe cel Standard cu lungimea de 41 de kilometri, cu siguranță veți avea o experiență frumoasă.


Concurs ciclism - La Broaste
Foto: Daniel Mandache

Experiența de rider continuă în peisajul deosebit de bogat al pădurii Căldărușani și al împrejurimilor sale, într-o cursă foarte apreciată de pasionații acestui sport: La Broaște! Cel de-al doilea maraton al anului în comunitatea Riders Club propune trei trasee croite cu astfel încât să satisfacă toate așteptările: 17 kilometri, de care se pot bucura începătorii și copiii; 23 kilometri, un traseu bine condimentat pentru o plimbare mai lungă în aer liber; 46 kilometri, pentru cei mai antrenați dintre cicliști, care vor să dea curs provocărilor unei curse lungi de MTB.


Înscrierile la concursurile din calendar se pot face online pe www.ridersclub.ro, pe pagina dedicată fiecărui eveniment.

By Emilian Nedelcu

Editor Biciclistul.ro | emilian.nedelcu@gmail.com | 0724.479.508 | FACEBOOK | | YOUTUBE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.