Echipa Biciclistul la Gerar 2016

Duminică, la Gerar, nu m-am aflat în cea mai bună formă. Am alergat greu, am gâfâit, mai ales pe urcări, și de-abia am scos o medie de 05:06 min/km. E adevărat, nu am alergat singur, ci într-o echipă de trei, cu Vlad și Sorin, dar am rămas cu senzația că se putea mai bine iar eu am fost piatra de moară. Partenerii mei de alergare au cu 20 kg mai puțin decât mine și a trebuit să trag din greu să țin pasul cu ei.

N-a fost zăpadă deloc, asfaltul era ud și pe alocuri înghețat, dar gheața a dispărut la câteva zeci de minute după ce s-a dat startul, învinsă de tălpile încinse ale alergătorilor. Nici frig n-a fost, am avut parte de câteva grade peste zero. Condițiile au fost ideale, mai ales dacă ținem cont că ne aflăm la o lună distanță de primăvară, totuși.

Overall, a fost un concurs reușit, mi-a plăcut atmosfera. Peste tot în jur vedeai numai grupuri de câte trei alergători alergând împreună. Deviza Gerar în 2016 a fost We run as one team și chiar așa a fost. Am alergat nu doar într-o echipă, ci ca o echipă, mai puțin în momentele în care Vlad a vrut să ne stimuleze și a luat-o înainte pe urcări. N-a fost prea motivant să-l văd la 15 metri în față, noroc însă că după urcare aveam parte și de o coborâre generoasă, unde puteam să ne reglăm pulsul și să dăm drumul la picioare.

M-au distrat pancartele puse de-a lungul traseului de Telekom, mai ales cea în care eram anunțați că “Unghiile negre merg în rai” :).

Echipa Biciclistul.ro s-a clasat pe locul 34 dintr-un total de 76 de echipe care au terminat concursul.

Echipa Biciclistul in actiune la Gerar 2016
Foto: Radu Cristi

Am avut cu mine și o cameră GoPro Hero 3, Black Edition, împrumutată de la F64, motiv pentru care le mulțumesc. Din păcate, nu știu de ce, bateria de la cameră s-a dus foarte repede, la scurt timp după start. O porneam, filma 15 secunde, se oprea. Am făcut deci un film cu ce-am avut la dispoziție.

Camera e super, filmează 4K, în regim wide, iar fără carcasa rezistentă la apă înregistrează sunetul excelent.

Comentarii