Andrei Nechita in echipa Romaniei la Campionatul Mondial de CIclism 2016, Doha

Andrei Nechita este singurul ciclist român ce va lua startul la Campionatul Mondial de Ciclism, proba de fond, duminică, 16 octombrie 2016.

Traseul are nu mai puțin de 257,5 km – vezi harta, iar Andrei Nechita se va bate cu cei mai buni cicliști din lume. Din păcate, fiind singur, va trebui să se zbată, să se adăpostească pe unde poate. Alte nații au echipe de ciclism în această competiție, iar într-o echipă stai la căldurică.

Alex CiocanAlex Ciocan, expert în ciclism și comentator la Eurosport, care și ține legătura cu sportivul nostru, ne-a împărtășit opinia sa cu privire la șansele lui Andrei Nechita în acest concurs:

Planul inițial al lui Andrei Nechita era să se bage într-o evadare, ca să se facă cât mai vizibil. Nu cred, sincer, că se mai poate aplica această tactică, pentru că este foarte cald la Doha și echipele vor încerca să controleze de la început până la sfârșit cursa, pentru că nu se știe când capotează. Nici ăia buni nu se știe cum vor reacționa, din cauza căldurii, și nu cred că-și vor asuma absolut niciun risc.

E cald, e umezeală, va fi haos, dar Andrei Nechita are avantajul că se poate adapta acestor condiții vitrege, crede Alex Ciocan.

Nu știu cum, dar unde-l pui acolo rămâne! Este foarte bun în cursele de o zi, unde poate da 100%. Mi-a zis că dimineață, când a ieșit la antrenament, erau 44 de grade Celsius.

Are vreo șansă să se facă remarcat în cadrul acestui concurs?

Cred că în cursa asta vor exista două categorii de sportivi: cei care vor abandona și cei care se vor face remarcați. E un război din care scapă doar cine poate. Nu abandonezi decât dacă ești la capătul puterilor, din cauza dezhidratării și căldurii. Dacă nu abandonezi înseamnă că te simți bine și ai toate șansele să produci o surpriză. În niciun caz nu mă gândesc că poate deveni campion mondial, ar trebui să fim absurzi.

Despre șansele lui Andrei Nechita de a prinde un contract pentru sezonul 2017:

Partea proastă cu contractele este că anul acesta s-au desființat două sau trei echipe bune, de World Tour, și alte două pro continentale. Sunt foarte mulți cicliști cu un palmares bogat care au rămas fără contract. Piața este saturată, iar pentru Andrei Nechita, care vine după un contract cu Tușnad Cycling Team vafi  greu să-și găsească o echipă bună.

 

[table id=15 /]

By Emilian Nedelcu

Editor Biciclistul.ro | emilian.nedelcu@gmail.com | 0724.479.508 | FACEBOOK | | YOUTUBE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.