Chiar în preajma declanșării stării de urgență, când încă se mai putea ieși afară, dar recomandările deveneau tot mai ferme să nu o mai facem, am avut parte de un incident care era să mă coste o accidentare serioasă.

Am vrut să fac o mișcare fotografică de mare senzație, să pun camera GoPro la sol și să mă filmez într-o săritură, ca să apar în toată splendoarea mea atletică. Încântat de această idee genială regizorală, am fixat camera și, când m-am răsucit cu o piruetă nu prea grațioasă ca să pun în aplicare planul, piciorul stâng a rămas fix, de sprijin, iar dreptul care a pornit năvalnic a făcut un pas însoțit de o pocnitură – cel puțin în capul meu așa a sunat.

A urmat o durere ascuțită la nivelul tendonului de deasupra călcâiului, iar pe urmă la fiecare pas simțeam un junghi și am crezut că s-a terminat cu antrenamentele de alergare cel puțin vreo două luni.

Aveam dureri la mers, ce să mă mai gândesc la alergare!?

Mi-am pus gheață, am oprit orice antrenament și m-am rugat să treacă, doar că după 12 ore durerea rămăsese tot acolo, ca un ghimpe îndărătnic.

Câteva zile n-am mai făcut nimic, am așteptat și am luat un supliment pe care mi l-au recomandat prietenii de la BuzzStore. După patru, cinci zile durerea se estompase simțitor și am putut să fac antrenamente ușoare, cu precauție pe banda de alergare. Mai simțeam ceva acolo, dar am avut grijă să nu forțez, să nu solicit, să nu pun presiune.

După o lună durerea a dispărut complet. Am rămas cu o teamă în suflet și acum adaug timp suplimentar pentru încălzirea temeinică a încheieturilor, înainte de alergare, ceea ce vă recomand și vouă.

Protectie articulatii - Kollagen 11.000 PLUS

E o perioadă dificilă, aceasta în care stăm închiși în casă, când pierdem foarte multe, inclusiv elasticitatea articulațiilor. Vă recomand să faceți încălzire înainte de orice antrenament, mai bine petreci 10 minute în plus decât să te trezești cu o accidentare care te poate ține pe bară o lună, două.

Nu sunt genul care să creadă în coincidențe, dar acest supliment chiar m-a ajutat și voi continua să-l folosesc, mai ales că după 40 de ani corpul nu se mai recuperează ca la 25 de ani. Este vorba despre Kollagen 11.000 PLUS care, datorită formulei complexe îmi va furniza în această perioadă Vitamina C, Cupru, Seleniu și Vitamina D.

Kollagen 11.000 PLUS conține nutrienți care contribuie la sănătatea aparatului locomotor și ajută la protecția celulelor. În plus, substanțele nutritive atent combinate sunt oferite în flacoane unidoză care conțin soluția orală gata de consumat, cu un gust delicios de fructe de pădure.

Colagenul reprezintă proteina cea mai importantă din punct de vedere cantitativ din organismul nostru. Această substanță deține ponderea principală în majoritatea țesuturilor conjunctive și de sprijin și determină proprietățile acestora. De asemenea, colagenul reprezintă un constituent al oaselor, cartilajelor și ligamentelor. O fibră de colagen prezintă o rezistență considerabilă la tracțiune: de exemplu, pentru ruperea unei fibre de colagen cu un diametru de 1 mm, este necesară o sarcină de 10 – 40 kg.

Sinteza colagenului este influențată de Vitamina C. Astfel, Vitamina C contribuie la formarea normală a colagenului, pentru funcționarea normală a ligamentelor și a sistemului osos. Cuprul contribuie la menținerea sănătății țesuturilor conjunctive. Vitamina C și oligoelementele Seleniu și Cupru contribuie la protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ. Vitamina D contribuie la menținerea sănătății sistemului osos și a funcției normale a sistemului muscular.

Fiola Kollagen 11.000 PLUS - protectie articulatii, tendoane

Produsul mai conține și 100 mg de sulfat decondroitină, substanță care aparține grupei glucozaminglicanilor și îndeplinește un rol important în funcționarea și sănătatea articulațiilor.

Prieteni, după ce trece coronavirusul o să ies din casă mai mobil ca niciodată!

Comentarii

Articolul precedentTurul Franței ar putea fi amânat din nou. Știrile zilei – 29 aprilie 2020
Articolul următorTurul Spaniei va fi redus la 18 etape. Știrile zilei – 30 aprilie 2020
Editor Biciclistul.ro | emilian.nedelcu@gmail.com | 0724.479.508 | FACEBOOK | | YOUTUBE