Cursa Dunarii Calarasene 2014

Şi eu care credeam că s-a cam terminat sezonul de concursuri! Prietenii de la smartatletic organizează în perioada 27-28 septembrie Cursa Dunării Călărăşene, un concurs de ciclism dedicat amatorilor, la cele mai înalte standarde de organizare și implementare, conform regulilor Federației Române de Ciclism (FRC) și a Uniunii Cicliste Internaționale (UCI).

Cursa Dunării Călărășene face parte din proiectul “Promovarea patrimoniului natural în zona Dunării Călărășene prin ecoturism” și este finanțat prin POP 2007-2013, beneficiarul acestuia fiind Unitatea Administrativ Teritorială – Județul Călărași.

Concursul este organizat cu ocazia inagurării a patru trasee cicloturistice și a unui traseu de pescuit, accesibile oricărui pasionat (fost, prezent sau viitor) de mersul pe bicicletă.

Ziua de vineri, 26 septembrie, este dedicată preluării kiturilor de concurs și ședinței tehnice, dar și unei ture de recunoaștere.

Sâmbătă va avea loc proba de MTB, pe un traseu de aproximativ 56 km, cu start festiv din centrul orașului Călărași și finish în același loc.

Duminică are loc întrecerea pe șosea care se va întinde pe o distanță de peste 100 km. Participanții pot alege unul din cele doua trasee (MTB & șosea) sau se pot înscrie la ambele competiții, în funcție de nivelul de pregătire fizică.

Înscrierea la concurs este gratuită, locurile sunt limitate. Se poate înscrie orice persoană cu vârsta minimă de 14 ani. Există 90 de locuri la concursul de șosea și 180 de locuri la MTB. Înscrierile se fac pe site-ul smartatletic.ro, secțiunea CursaDunării.

La finish, toți participanții sunt asteptați cu medalii și câte o porție de pește, iar cei mai buni vor fi premiați. Fondul de premiere este de aproximativ 10.000 de lei și reprezintă cupe, diplome, produse și/sau echipamente sportive.

Pentru ultimele noutăți legate de această competiție, accesați site-ul smartatletic.ro/cursadunarii și pagina de Facebook a evenimentului.

Câteva imagini de la traseul de mountain bike:

Comentarii

Articolul precedentHaiduci şi Domniţe, ultimul concurs MTB Riders Club din acest sezon
Articolul următorRocket Bike Fest: Ce schimbare de atitudine la Vlăduţ!
Editor Biciclistul.ro | emilian@biciclistul.ro | 0724.479.508 | FACEBOOK | | YOUTUBE