În România e o raritate să vezi copii pe cursiere, majoritatea folosesc mountain bike-uri, pentru că oferta este mult mai variată, ca şi preţurile, de altfel. Păi, îmi aduc aminte că am văzut la Expobike 2013 o cursieră pentru copii, de la Felt, care costa în jur de 3.000 de lei. La banii ăştia îţi iei o bicicletă bunicică chiar şi tu, adultul.

M-am uitat prin oferta magazinelor de biciclete din România şi nu am văzut mai deloc la vânzare cursiere pentru copii. Maros Bike parcă are un model, dar e din 2009 şi mai costă şi mult, în jur de 1.800 de lei.

În acest context, mi-a sărit în ochi o biclcletă de pe Wiggle, care e la reducere în acest moment, de la 545 de euro la 382 de euro, adică în jur de 1.720 de lei, model din 2014. Se numeşte Moda Mini 20″ Junior Road Bike şi arată chiar bine, ca o rachetă albă.

Moda-Mini-20-Kids-Road-Bike-Youths-Bikes-Over-9-White-Red-Blue-SpecialBuy-MOD054

Bicicleta are roţi de 20″, cadru şi furcă din aluminiu şi cântăreşte 9,05 kg, ceea ce nu-i rău deloc. Păi mai mult cîntăreşte bicicleta Nataliei, fetiţa mea, care are roţi de 16″. Ce-i drept, e tip mountain bike şi e şi entry level, de la Decathlon.

Cred că bicicleta asta, mă refer la cursiera pentru copii, e ideală pentru puştii cărora le place viteza şi care se dau cu bicicleta mai mult prin oraş. Spun asta pentru că ştiu că există mulţi copii care merg foarte des cu bicicleta pe teren offroad, duşi de părinţi cu maşina prin pădurile din jurul Bucureştiului sau la munte. Ca să nu mai zic că majoritatea concursurilor de biciclete pentru copii sunt pe teren offroad.

În fine, parcă îl şi văd pe băieţelul meu de şase ani, Vlăduţ, călare pe o astfel de cursieră, dând ture în jurul Arenei Naţionale, care are un asfalt impecabil.

Am uitat să spun că Moda Mini Junior Road Bike are 16 viteze. Din câte îmi dau seama are două foi şi opt pinioane, adică un raport extrem de variat, pentru orice înclinaţie a drumului.

Notă

Bicicletele pentru copii se măsoară după mărimea roţii, nu după înălţimea cadrului. În principiu, o bicicletă cu roţi de 16″ este potrivită pentru copii cu vârsta între 4-8 ani, o bicicletă cu roţi de 20″ este ok pentru copii cu vârsta între 7-10 ani, iar pentru puştii între 10-15 ani e bună o bicicletă cu roţi de 24″.

Dacă vă interesează să cumpăraţi această cursieră pentru copii, Wiggle o trimite în România pentru 57 de euro.  Există o clauză pentru care transportul este gratuit, atunci când faci cumpărături cu o valoare mai mare de 192 de euro, dar n-am înţeles dacă se aplică şi pentru biciclete. Va trebui să întrebaţi vânzătorul pentru a afla mai multe detalii.

Comentarii

PUBLICITATE:driedfruits.ro/