Acasă Biciclete Sondaj: Cursieră vs mountain bike

Sondaj: Cursieră vs mountain bike

Când mi-am cumpărat cursieră ştiam pentru ce vreau s-o cumpăr: transport alternativ. Mă nenorocea drumul până la job şi înapoi cu RATB-ul şi metroul. Pierdeam trei ore pe zi în mijloacele de transport în comun.

Aveam mereu o senzaţie de vomă, care persista mult timp după ce ajungeam la job sau acasă, din cauza înghesuielii şi a deselor frâne puse din cauza unui trafic aglomerat.

Am făcut un calcul simplu şi mi-am dat seama că vreau o bicicletă uşoară, robustă, cu care să ajung mult mai repede în orice loc din Bucureşti şi care să mă facă să-mi placă să pedalez.

Cursiera a fost alegerea perfectă pentru mine. În acest moment, cu tot cu portbagaj, are 14,5 kg. Una de carbon are 7 kg.

N-am văzut prea mulţi biciclişti pe cursiere în Bucureşti. Am impresia că acest tip de bicicletă, cursiera, este asociată unei stări de melancolie, o tânjire după tinereţe, atlfel nu-mi explic de ce bicicliştii pe care-i văd pedalând pe cursiere sunt oameni trecuţi de 45-50 de ani. Tineretul se dă pe stradă cu mountain bike (MTB).

MTB-ul este făcut pentru teren accidentat, cu multe denivelări. Are cauciucuri groase, aderente,  şi rezistă la şocuri, spre deosebire de cursieră. Într-un fel, îi înţeleg pe cei care circulă cu MTB-ul prin oraş. Uneori, străzile sunt atât de găunoase, încât numai un MTB te poate scoate la suprafaţă.

Prin oraş, prefer totuşi cursiera MTB-ului, pentru că e mai uşoară, alergi mai repede cu ea, iar efortul depus este mai mic. În privinţa acestor lucruri nu mă poate contrazice nimeni, sunt evidente. Totuşi, dacă aş avea bani, mi-aş lua atât MTB, cât şi cursieră, dar ambele din carbon. Alta ar fi plăcerea. Superioară.

VOTEAZĂ AICI

Comentarii