Antrenament inot - Seven Sport Club

Am primit de curând un mesaj privat de la cineva care se gândește să apeleze la un instructor de înot.  Mi-a urmărit articolele pe care le-am scris despre aventurile mele la antrenamentele din cadrul Seven Sport Club și mi-a pus următoarele întrebări:

  • de câte ori am făcut înot pe săptămână și care este progresul în prezent?
  • la câte ture de bazin am ajuns, câți metri pot înota în prezent?
  • am fost antrenat doar eu sau în cadrul unui grup?

Mă gândesc că printre cititorii Biciclistul.ro se află amatori care au prins gustul triatlonului și vor să se antreneze mai consistent, pentru a evolua, pentru a-și îmbunătăți performanțele personale, motiv pentru care răspund la întrebările de mai sus în cadrul acestui articol.

De când am început să mă antrenez cu Seven Sport Club am mers la bazin de două ori pe săptămână. Au fost și zile în care nu am putut să ajung, dar în mare am bifat condica de două ori pe săptămână. Care este progresul în prezent? Am mai scris despre asta, mă simt mult mai relaxat în apă, nu mă mai lupt cu ea, am învățat să-mi dozez efortul astfel încât să nu mai ies leșinat din bazin și mi-am îmbunătățit tehnica. Capitolul ăsta este sensibil, cu tehnica se avansează foarte greu, îmbunătățirile se obțin în timp și nu sunt chiar atât de evidente.

La câte ture de bazin am ajuns? Chiar nu-mi pasă, nu asta este important pentru mine. Ce contează câte lungimi de bazin faci atunci când lucrezi drill-uri? Importantă este concentrarea asupra exerciţiului, să-l faci cât mai corect şi să ai încredere că-ţi va aduce beneficii la nivel general, chiar dacă pe moment nu le simţi. Nu ştiu câţi metri pot înota în acest moment, am încredere că aş putea înota şi 5.000 de metri dacă mi-aş propune. Poate mă voi încumeta anul viitor la o asemenea încercare, la Cupa Hamsia, despre care am auzit numai aprecieri pozitive.

Încerc să nu uit niciodată un lucru: chiar dacă cred că sunt minunat în apă, trebuie să-mi văd lungul nasului şi să ascult sfaturile antrenorului.

Am fost antrenat doar eu? Nu, nu am avut parte de antrenamente exclusiv individuale și nici nu cred că mi-aș dori. M-am antrenat în cadrul unei grupe supravegheate de antrenor și am primit din plin feedback din partea acestuia. Grupul nu este un impediment, ci un avantaj, altfel tragi de tine în bazin când ai alături de tine înotători de același nivel.

Aş mai adăuga eu o întrebare care nu mi-a fost pusă în mod direct, dar pe care o simt în sufletul tuturor amatorilor de triatlon: “Ce impact are intervenţia antrenorului asupra performanţelor sportive?”.

Un contabil îți pune ordine în cifre și îți ia de pe cap o preocupare la care evident nu te pricepi. La fel face și antrenorul, nu doar îți arată cum să te antrenezi, ci te învață cât trebuie s-o faci, în ce condiții și în ce momente. Îți oferă o viziune pe termen lung și te ferește în acest fel de accidentări și oboseală (a se citi supraantrenament), astfel încât să fii în formă maximă în sezonul competițional, la concursul tău principal.

Dacă mai aveți și alte întrebări sunt bucuros să vă răspund.

Rubrica sustinuta de TYR Romania

By Emilian Nedelcu

Editor Biciclistul.ro | emilian.nedelcu@gmail.com | 0724.479.508 | FACEBOOK | | YOUTUBE

3 thoughts on “De ce este important să te antrenezi la înot cu un specialist”
  1. Din câte știu, la Seven Sport Club poți achiziționa pachete, care includ antrenamente la înot, antrenamente de atletism, antrenamente de forță și antrenamente de ciclism, dar pentru asta trebuie discutat cu ei.

    Dacă vă interesează doar antrenamentele de înot, există următoarele tarife:

    – 400 de lei, opt ședințe
    – 240 lei, patru ședințe

    Ședințele sunt cu antrenor.

    Mai există o opțiune de antrenament cu Flori Buga: 300 de lei opt sesiuni, marți și joi de la 20 la 21.00.

  2. Eu as indrazni sa te intreb niste tarife informative ptr antrenamentul de inot cu seven 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.