Paul Georgescu a devenit primul român care a înotat fără oprire peste 100 km

Paul Georgescu, cel mai bun înotător român în ape deschise, a devenit primul conațional care a reușit să înoate peste 100 km fără oprire.

Paul a înotat în Dunăre, pe traseul Moldova Nouă – Porțile de Fier și a parcurs 104,084 kilometri în 21 ore si 42 de minute.

A fost cel mai dificil proiect din cariera mea din cauza lungimii traseului. Nu știam la ce să mă aștept. Epuizarea a apărut spre final. Nu am mai reușit să mă alimentez cum trebuie. A fost o revanșă pentru mine după ce prima dată în Canalul Mânecii am fost scos afară din cauza furtunii. Acum am învins eu. A fost frumos per total”, a declarat Paul pentru aimx.ro.

Paul a avut de înfruntat valuri mari și furtună cu fulgere și grindină, dar nu s-a lăsat intimidat de ele. ”La ce adrenalină aveam în mine, n-am mai simțit nicio grindină”, a spus Paul Georgescu pentru Biciclistul.ro.

Paul Georgescu l-a avut alături de el și pe Răzvan Florea, primul medaliat olimpic masculin al natației românești din toate timpurile. Florea a înotat și el 45 km, timp de 8h13min.

Răzvan Florea (stânga), alături de Paul Georgescu.

Din echipa lui Paul a făcut parte și Vasile Oșean, medicul lotului național de canotaj, care s-a ocupat de alimentația înotătorului.

Paul a intrat în apă pe întuneric, a ieșit din apă pe întuneric.

După aproape 22 de ore de înot fără întrerupere, Paul Georgescu a pus capăt aventurii sale în Dunăre, la Orșova, în Mehedinți.

În aceeași zi în care Paul a reușit să doboare bariera de 100 km înotați fără oprire, a mai existat o încercare similară, pe același traseu, din partea lui Avram Iancu care intenționa să parcurgă 120 de kilometri în 30-35 de ore, dar a fost nevoit să abandoneze din cauza furtunii. Avram Iancu a înotat 63 de km în aproximativ 16 ore, potrivit propriilor sale afirmații.

Marile provocări ale sportivului de anduranta Paul Georgescu sunt susținute de către Catena Racing Team și Gotton, iar acest ultra maraton acvatic din Dunăre încheiat cu un record istoric pentru România a avut ca partener oficial Hidroelectrica S.A.

Te-ar mai putea interesa

By Emilian Nedelcu

Editor Biciclistul.ro | emilian.nedelcu@gmail.com | 0724.479.508 | FACEBOOK | | YOUTUBE