Paul Georgescu înot ape înghețate - ice swimming 1 mile
Foto: Valentin Răzvan

Am fost martor la reușita istorică a lui Paul Georgescu, care a devenit primul român ce a înotat o milă (1,6 km) în ape aproape de temperatura înghețului.

Paul s-a calificat astfel direct la Campionatul Mondial de Înot în Ape Înghețate ce va avea loc la Murmansk, Rusia, în perioada 14-17 martie.

Reușita lui Paul a avut loc sâmbătă, 2 februarie 2019, în cadrul complexului Daimon Club, în piscina exterioară de 25 de metri. Am fost să-l văd live, împreună cu Vlăduț și Natalia și am făcut astfel parte dintre cei peste 150 de susținători, rude, prieteni, copii și jurnaliști, care l-au încurajat pe Paul.

A fost o atmosferă incredibilă, Paul a înotat 1,6 km în apă de 3,2 grade Celsius, într-un timp foarte bun: 22 minute și 43 de secunde.

Am făcut un reportaj video, pe care sper să-l urmăriți până la capăt, chiar dacă are peste 10 minute. Am muncit la la el ore bune, duminică, sper să să-l găsiți interesant.

Pe lângă imaginile cu Paul, există și un interviu cu Ger Kennedy, cel care a fost observator oficial al lui Paul Georgescu din partea International Ice Swimming Asociation . Este irlandez, și este al treilea om din lume care a încheiat cinci competiții de Swimming Ice Mile, fără costum de protecție, în ape cu temperaturi nu mai mari de cinci grade Celsius.

Comentarii

Articolul precedentDoi români pe lista PRO de la Ironman 70.3 Dubai!
Articolul următorGarmin cumpără Tacx!
Editor Biciclistul.ro | emilian.nedelcu@gmail.com | 0724.479.508 | FACEBOOK | | YOUTUBE