Paul Georgescu înot ape înghețate - ice swimming 1 mileFoto: Valentin Răzvan

Am fost martor la reușita istorică a lui Paul Georgescu, care a devenit primul român ce a înotat o milă (1,6 km) în ape aproape de temperatura înghețului.

Paul s-a calificat astfel direct la Campionatul Mondial de Înot în Ape Înghețate ce va avea loc la Murmansk, Rusia, în perioada 14-17 martie.

Reușita lui Paul a avut loc sâmbătă, 2 februarie 2019, în cadrul complexului Daimon Club, în piscina exterioară de 25 de metri. Am fost să-l văd live, împreună cu Vlăduț și Natalia și am făcut astfel parte dintre cei peste 150 de susținători, rude, prieteni, copii și jurnaliști, care l-au încurajat pe Paul.

A fost o atmosferă incredibilă, Paul a înotat 1,6 km în apă de 3,2 grade Celsius, într-un timp foarte bun: 22 minute și 43 de secunde.

Am făcut un reportaj video, pe care sper să-l urmăriți până la capăt, chiar dacă are peste 10 minute. Am muncit la la el ore bune, duminică, sper să să-l găsiți interesant.

Pe lângă imaginile cu Paul, există și un interviu cu Ger Kennedy, cel care a fost observator oficial al lui Paul Georgescu din partea International Ice Swimming Asociation . Este irlandez, și este al treilea om din lume care a încheiat cinci competiții de Swimming Ice Mile, fără costum de protecție, în ape cu temperaturi nu mai mari de cinci grade Celsius.

By Emilian Nedelcu

Editor Biciclistul.ro | emilian.nedelcu@gmail.com | 0724.479.508 | FACEBOOK | | YOUTUBE