Paul Georgescu - inot Antarctica

Paul Georgescu, cel mai cunoscut înotător român în ape deschise și campion mondial de ice swimming la proba de 500 de metri, a reușit recent să înoate o milă în apele înghețate de la Cercul Polar, în Antarctica.

Paul Georgescu - inot Antarctica

Paul a înotat fără oprire o mlă în condițiile în care temperatura apei a avut 0,5 grade Celsius, înotătorul fiind echipat doar cu ochelari de înot și slip. Tmpul său: 22min44sec.

Paul face acum parte dintr-o grup select, doar 23 de inotatori  de pe glob au reușit să parcurgă cel puțin un kilometru în apele de pe lângă coastele Antarcticii.

Până la Paul, șapte înotători reușiseră să parcurgă peste 1600 de metri, iar recordul mondial pentru distanță îi aparține înotătoarei Sharma Bhatki, din India, care a înotat 2 kilometri si 250 de metri.

Paul Georgescu a început să se antreneze pentru înotul în ape înghețate la sfârșitul anului 2018, când a înotat în lacul Paltinul, care avea atunci o temperatură de 8 grade Celsius. Paul și-a dat seama că înotul în ape înghețate este una dintre cele mai mari provocări din viața lui, mai ales în momentul în care, după 10 minute de înot în lacul Paltinul, nu mai simțea absolut nimic.

Prima sa realizare în ice swimming a fost parcurgerea unei mile în ape înghețate (1600m), în februarie 2019. A devenit primul român cu o asemenea performanță.

Timpul bun realizat în această provocare i-a adus biletele pentru cele mai dificile două finale ale CM din Rusia, probele de 500m și 1000m. A și câștigat-o pe prima, controlând cursa de la un capăt la celălalt, realizând un timp foarte bun de 6 minute și 7 secunde.

Paul Georgescu a fost poloist de performanță, reușind să câștige cinci titluri de campion național la juniori cu echipa CSS1 Steaua, două titluri la seniori și o cupă a României cu echipa Steaua București. I-a plăcut să înoate încă de mic, la șapte ani traversa lacul Buftea.

Rubrica de înot este sponsorizată de către Tyr România.

By Emilian Nedelcu

Editor Biciclistul.ro | emilian.nedelcu@gmail.com | 0724.479.508 | FACEBOOK | | YOUTUBE

This will close in 0 seconds