Femei concurs triatlon

Anka Berger propune o dezbatere foarte interesantă despre participarea femeilor la concursurile de triatlon și despre cum pot fi încurajate acestea să vină la astfel de concursuri.

Sunt câteva întrebări care merită puse și repuse până când triatlonul va intra în realitatea cotidiană a fiecăruia dintre noi care vrea să ducă o viață sănătoasă, care face sport.

Anka pune în discuție, și reiau și eu propunerile ei, cauzele pentru care femeile nu vin la concursurile de triatlon. Ar fi bine de știut ce le-ar motiva sau ce le trage în jos să participe la astfel de evenimente. La concursurile de alergare cred că situația este mult mai fericită. Ori, dacă alergi, de ce nu ai și pedala și înota? 🙂

Cred că ar fi interesantă și poziția organizatorilor. Și, nu în ultimul rând, mă intereseaza punctul vostru de vedere. Cum credeți că putem încuraja reprezentantele sexului frumos să participe la concursurile de triatlon?

Antrenament triatlon femeiPrin afară, unde triatlonul este mult, mult mai popular decât în România, femeile care participă la astfel de concursuri au joburi full time, au copii, sunt prinse în multe alte chestii și tot își găsesc timp să se antreneze.

Am căutat un pic pe Internet informații despre subiectul propus aici și am găsit următoarele:

  • Femeile vor curse de triatlon dedicate. Nu știu cine s-ar risca în România să facă un concurs de triatlon pentru femei, având în vedere numărul extrem de mic de participante la concursuri;
  • Organizarea de grupuri de antrenament. Asta mi se pare o idee bună și o văd venind din partea organizatorilor de concursuri de triatlon. Smart Atletic a făcut ceva în genul ăsta, un fel de sport camping, dar cred că a fost cu participare destul de restrânsă, pe criterii care îmi scapă acum. Probabil că implică ceva resurse financiare, dar nu cred că este imposibil să organizezi niște sesiuni de antrenament. Aduci un instructor, stabilești o oră și faci antrenament.

Iată și o scurtă listă de site-uri dedicate femeilor care practică sau vor să practice triatlonul:

Istoria participării femeilor la concursurile de Ironman
Și un film inspirațional, poate convingem câteva dintre voi să se apuce de triatlon 🙂

Comentarii

Articolul precedentTriathlon Challenge Mamaia 2012: Ce s-a întâmplat la primul meu triatlon olimpic
Articolul următorCum sunt, la 9 zile distanță de primul maraton
Editor Biciclistul.ro | emilian.nedelcu@gmail.com | 0724.479.508 | FACEBOOK | | YOUTUBE